La Timișoara va avea loc Cupa ”Americana” – etapa finală a Campionatului Național de Padel, eveniment care promovează unul din cele mai noi sporturi descoperite de români. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 7, și duminică, 8 septembrie 2019, la baza sportivă Padel Center, reunind sportivi din România, Serbia și Ungaria. Meciurile de padel vor începe sâmbătă la ora 10,00.

Istoria padelului

Padelul a apărut în anul 1969, la Acapulco, în Mexic, din inițiativa unui om de afaceri, Enrique Corcuera, care a decis să-și protejeze terenul de tenis de vegetația care îi invada curtea, drept pentru care a ridicat pereți în jurul acestuia. Pereții o ajutau însă mai ales pe soția lui, să nu mai scoată mingile în décor.

Un prieten al lui Concuera a găsit conceptul cu pereți care înconjoară un teren de tenis foarte interesant, și a dezvoltat ideea: a creat un teren oficial, cu pereți, reguli de joc clare, care se aplică și în prezent. Noul sport a primit propriul nume, padel, și a fost ”exportat” în Spania, unde a devenit aproape imediat o adevărată obsesie națională, apoi a cucerit țară după țară, ajungând și în România, Timișoara fiind unul din primele orașe în care s-au amenajat spații de joc special dedicate, care respectă standardele oficiale ale suprafețelor pe care se desfășoară World Padel Tour, cea mai importantă competiție internațională a acestui sport.

 

 

Te-ar putea interesa și: