Evenimentul Zilei > Social > Campionatul Mondial de Ciocnit Ouă
Campionatul Mondial de Ciocnit Ouă

Campionatul Mondial de Ciocnit Ouă

Bănățenii sunt așteptați de Paște în Serbia, la un eveniment ieșit din comun. Zeci de mii de ouă colorate sunt puse în joc la Campionatul Mondial de Ciocnit Ouă.

Cea de-a 24 ediție a Campionatului Mondial de Ciocnit Ouă Vopsite va avea loc duminică, 20 aprilie, în localiteatea Mokrin din Serbia, nu departe d egranița vestică a României. La concurs participă concurenți din țări precum Brazilia, Marea Britanie, Germania, Austria sau Canada, iar pentru oaspeții români vor fi deschise două noi puncte vamale, la Lunga și Valcani.
Fiecare concurent are voie să intre în competiție cu un singur ou de găină, dar numai după ce a fost verificat de organizatori pentru a nu putea înșela juriul. Ouăle se ciocnesc  doar în vârf, prin lovituri ușoare și repetate, iar cine lovește cu putere este descalificat. Tăria oului se poate testa ciocănind oul încet de un dinte , iar în funcție de sunet, cunoscătorii își pot da seama care e mai bun. Pentru a alege cel mai putrenic ou, sârbii din Mokrin iau în calcul soiul găinilor, dar și hrana pe care o primesc sau iarba pe care o ciugulesc.
Juriul Campionatului de ciocnit ouă desemnează un singur câștigător, care va primi o diplomă și premii oferite de sponsori. Competiţia ouălor de Paşti are loc duminică, 20 aprilie, de la ora 10.30, pe scena special amenajată în centrul localităţii. Finala mare este programată de la ora 12.30. Românii care doresc să participe la concurs pot trece granița prin punctele de frontieră timișene Lunga-Nakovo și Valcani-Vrbița, de vineri până duminică, între orele 9.00 – 20.00.