Căminele liceelor, hoteluri pe timpul verii

Căminele liceelor, hoteluri pe timpul verii

Multe dintre căminele de elevi din Suceava au fost transformate pe perioada vacanţei de vară în hoteluri pentru grupurile de elevi excursionişti sau de pelerini care vin să viziteze nordul Moldovei.

Pentru 10 nopţi de cazare, în camere cu câte trei sau patru paturi, cu grupurile sanitare pe palier, turiştii au plătit cel mult 150 de lei, în condiţiile în care o singură noapte la hotel ajunge la 150 de lei. La Colegiul Alimentar, o noapte de cazare ajunge la 15 lei de persoană, în timp ce Colegiul de Informatică are tarife mai mari cu un leu. De cele mai multe ori, conducerea unităţilor şcolare preferă să găzduiască grupuri de elevi sau de profesori pentru a evita surprizele neplăcute.

„De cele mai multe ori sunt onorate cererile venite de la elevi şi colegi din ţară, şi mai puţin cele venite de la firmele care doresc să-şi cazeze muncitorii. Asta, deoarece căminul este recent modernizat, sunt condiţii de hotel şi nu ne permitem să fie deteriorat“, explică directorul Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir“, Corneliu Romaşcanu. Cei care se cazează aici au posibilitatea să mănânce la cantina liceului.

În timpul verii, liceele sucevene profită din plin de această posibilitate, deoarece toţi banii încasaţi de la persoanele cazate în cămin sunt folosiţi apoi pentru igienizarea şi pregătirea camerelor pentru noul an şcolar.

Ne puteți urmări și pe Google News