Camere de supraveghere, în Sectorul 1

Camere de supraveghere, în Sectorul 1

Zece camere video au fost amplasate în zonele aglomerate din Sectorul 1 Bucureşti pentru a combate mai eficient furturile, comerţul ilegal şi actele de vandalism, a anunţat Primăria de sector.

Acestea sunt conectate la dispeceratul Poliţiei Comunitare din Sectorul 1 şi transmit imagini live din zonele monitorizate.

Camerele video sunt amplasate pe Şoseaua Chitilei la capătul tramvaiului 45, pe strada Ştefan Burileanu (Aviaţiei), la Piaţa "16 Februarie", pe strada Coralilor (Dămăroaia), la intersecţia Buzeşti cu Calea Griviţei, la intersecţia Calea Griviţei cu Bulevardul 1 Mai, la intersecţia Banu Manta cu Ion Mihalache, pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, în timp ce alte două sunt amplasate în faţa Gării de Nord.

Aparatura folosită permite supravegherea continuă a zonei, pe o rază de 200 metri, întrucât camera permite rotirea la 360 de grade şi mărirea optică a imaginii de peste 30 de ori. Sistemul de monitorizare permite salvarea imaginii şi printarea ei în timp real, dar şi stocarea imaginilor înregistrate pe o perioadă de 30 zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

În perioada următoare, Primăria Sectorului 1 va monta alte 20 de camere video de supraveghere în zona Pajura-Aviaţiei, în cadrul programului "Staţie-Pilot", implementat de Direcţia Generală de Poliţie Comunitară Sector 1.

Citiţi şi: Atenţie şoferi, sunteţi filmaţi în 96 de intersecţii!

Traficul din Bucureşti, între Garcea şi „Big Brother“