Camera Deputaților va fi condusă de un președinte interimar până în toamnă. Numele vehiculate pentru această funcție

Camera Deputaților va fi condusă de un președinte interimar până în toamnă. Numele vehiculate pentru această funcție Sursa foto: arhiva EVZ

Marcel Ciolacu urmează să își anunțe demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Liderul PSD așteaptă să fie numit de Klaus Iohannis în funcția de premier. Deputații vor fi conduși de un interimar până la toamnă, iar două nume sunt deja vehiculate.

Marcel Ciolacu va demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților, după ce Klaus Iohannis îl va numi premier al României în următoarele zile. Surse politice din PSD au transmis că la conducerea Camerei Deputaților se va afla un președinte interimar până la următoarea sesiune parlamentată, care va începe în această toamnă, după ce parlamentatii se întorc din vacanță.

În același timp, la șefia Senatului urmează să fie instalat Nicolae Ciucă, care și-a depus demisia din funcția de premier în cursul zilei de astăzi, 12 iunie. Fostul prim-ministru o să fie numit lider al Senatului în următoarele zile. Alina Gorghiu, PNL, este președinta interimată a Senatului de aproape un an. În ceea ce privește conducerea Camerei Deputaților, există deja două nume vehiculate.

Cine va conduce Camera Deputaților până în toamnă

Surse politice spun că Daniel Suciu sau Sorin Grindeanu ar putea prelua funcția de președinte al Camerei Deputaților. Grindeanu ar putea instalat la conducerea Camerei doar dacă nu va face parte din noul Guvern condus de Marcel Ciolacu, potrivit Stiripesurse.ro. Sorin Grindeanu se află la conducerea Ministerului Transporturilor de pe data de 25 noiembrie 2021.

Ne puteți urmări și pe Google News

Schița viitorului cabinet condus de Ciolacu arată că Grindeanu și-ar păstra funcția. Liderul PSD a explicat că miniștrii care au făcut perfomanță în timpul Guvernului lui Nicolae Ciucă nu ar trebui schimbați din funcție, făcând referire la contractele încheiate de Grindeanu la conducerea Ministerului Transporturilor.

„Majoritatea era deja făcută de PSD și PNL și am dorit în acel moment, și dorim în continuare, să fie o majoritate mai largă. Este normal, facem politică. Eu nu pot să fac abstracție în ceea ce privește în continuare ministerul Transporturilor și ministerul Fondurilor Europene. Sorin Grindeanu a reușit o performanță unică. Sunt peste 30 de miliarde contractări făcute. E normal ca să avem o abordare în ceea ce privește performanța”, a declarat Marcel Ciolacu.