Camera Deputaților: Mulți la semnat condica, puțini la vot

Camera Deputaților: Mulți la semnat condica, puțini la vot

Camera Deputaților a fost productivă: a dezbătut 28 de legi cu 80 de oameni în sală. Deși la lucrări își înregistraseră prezența 173 de deputați, se pare că mai bine de jumătate s-au pierdut în drumul către plen.

Cu parlamentarii Puterii înzăpeziți prin circumscripții și cu cei ai Opoziției înnămoliți în greva parlamentară din care nu mai știu cum să iasă, ieri, la Camera Deputaților, dintr-un total de 328 de aleși numai 173 erau prezenți. În clădire. Nu însă și în sala de ședințe, unde presa a numărat, cu ochiul liber, doar 80 de deputați. Ioan Oltean: "Puterea lucrează, alții protestează" Sub îndrumarea vicepreședintelui Camerei Deputaților Ioan Oltean, parlamentarii Puterii au adoptat pe articole 28 de proiecte de lege, dar au amânat votul final pentru săptămâna viitoare. Alte opt proiecte de legi au fost adoptate tacit, deoarece termenul de dezbatere şi de vot final a fost depăşit. Proiectele adoptate tacit se referă la modificarea legii educaţiei, iniţiată de deputaţi PSD, Ordonanţa 107/2011 privind statutul poliţistului, modificarea legii pregătirii populaţiei pentru apărare şi cinci acorduri internaţionale. Printre proiectele dezbătute pe articole de deputaţii din coaliţia majoritară se află, conform mediafax.ro, ordonanţe, acorduri internaţionale, proiectul privind sancţionarea violenţei în familie, precum şi 3 reexaminări ale unor legi la cererea preşedintelui Traian Băsescu. Ioan Oltean s-a arătat mulțumit de rezultatele zilei de muncă: "Puterea lucrează, alţii protestează", a declarat el. Au semnat, dar n-au votat După ședință, Oltean a explicat că doar la şedinţa de vot final este necesar să fie asigurat cvorumul, nu şi la dezbaterile generale ale legilor, și că nu este, așadar, nicio problemă că în sală au fost 80 de parlamentari din 328. Cât despre cei circa 100 de parlamentari care și-au înregistrat prezența, dar nu au ajuns la plen, Oltean a explicat că aceștia figurează ca fiind prezenți pentru că au semnat condica de dimineață. "Prezenţa o reflectă condica de prezenţă unde erau 173 de deputaţi care au semnat. Aceştia au semnat prezenţa, aceştia se presupune că sunt prezenţi la activitatea parlamentară ", a explicat Oltean.

La rândul său, liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, lăsat de colegii greviști să supravegheze ce face Puterea de una singură în Parlament, nu a văzut nimic în neregulă. El a precizat că a existat probabil cvorum la începutul şedinţei, dar că la dezbaterile generale nu e nevoie de cvorum.

Secretarul Biroului Permanent al Camerei Dumitru Pardău a spus că deputaţii care au semnat condica îşi iau diurna de şedinţă pentru că asta "înseamnă că se află la serviciu", chiar dacă n-au dat prin plen. CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Hărdău: Voci ale Opoziției mi-au dat asigurări că vin la lucrări. Vocile neagă
  • Deputații USL, momiți să revină în Legislativ
  • Anca Boagiu: Greva Opoziției, doar în Parlament, nu și la televiziuni