Evenimentul Zilei > Actualitate > Despre „California dreams” şi ce-a mai RĂMAS în urma PÂRJOLULUI
Despre „California dreams” şi ce-a mai RĂMAS în urma PÂRJOLULUI

Despre „California dreams” şi ce-a mai RĂMAS în urma PÂRJOLULUI

În California s-a îmblânzit incendiul cel mai devastator din istoria Americii. Camp Fire este acum controlat 100%. Sunt 85 de morţi, 19.000 de case distruse şi lipsesc încă la apel 296 persoane. Parcă nici nu ar mai fi vorba despre „California dreams”, ci despre un scenariu de film aşa cum numai americanii ştiu să-l producă.

Pompierii americani au reuşit să neutralizeze Camp Fire, teribilul incendiu care timp de 15 zile consecutive a devastat California distrugînd 19.000 de case, ucigând cel puţin 85 de persoane, chiar dacă bilanţul ar putea rezulta unul mult mai tragic, având în vedere că dispăruţii sunt deocamdată în număr de 296.

Anunţul a venit noaptea târziu despre cel mai letal incendiu din istoria Americii, care a distrus practic complet orăşelul Paradise, a fost în sfârşit îmblânzit total. Bineînţeles că este prea devreme pentru a face un bilanţ final: numărul de morţi rămâne incert, fiindcă încă n-au fost completate listele cu cei declaraţi dispăruţi.

În raportul de la miezul nopţii se arată că au ars 620 km pătraţi în nordul ''Golden State'' asta şi din pricina vântului puternic Santa Ana, care a întreţinut flăcările. Un ajutor preţios a fost dat pompierilor de ploile din ultimele zile care au domolit rugul înspăimântător, titrează toată presa americană.