Evenimentul ZileiJustitie„Cadou” de Sărbători pentru șamanul lui Gelu Oltean. Decizie-surpriză în dosarul Ayahuasca

„Cadou” de Sărbători pentru șamanul lui Gelu Oltean. Decizie-surpriză în dosarul Ayahuasca

„Cadou” de Sărbători pentru șamanul lui Gelu Oltean. Decizie-surpriză în dosarul Ayahuasca
Răsturnare de situație în dosarul „Ayahuasca”. Judecătorii au luat o decizie surprinzătoare în ceea ce îl privește de Thomas Ivor Mowbray Lishman, complicele lui Gelu Oltean.

Cutremur în dosarul „Ayahuasca”! Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, judecătorii au decis să îl lase pe Thomas Lishman Ivor Mowbray , complicele lui Gelu Oltean, să plece acasă, în Marea Britanie, scrie Gândul.

Thomas Ivor Mowbray a fost arestat în luna decembrie a anului 2019. La momentul respectiv, procurorii DIICOT au demonstrat că acesta era „mâna dreaptă” a fostului șef al DIPI, Gelu Oltean, în dosarul „Ayahuasca”.

Gelu Oltean, fost şef al DGIPI, organiza împreună cu iubita lui, Vanessa Youness, şi cetăţeanul britanic Thomas Lishman şedinţe de şamanism la care participau zeci de persoane, unde se consumau droguri, respectiv o băutură tradiţională folosită de triburile din Amazon, care provoacă viziuni şi halucinaţii.

Thomas Lishman este cunoscut pentru desfăşurarea de retreat-uri cu ritualuri cu Ayahuasca

Din informaţiile poliţiştilor, cetăţeanul britanic Thomas Ivor Mowbray Lishman urma să coordoneze în România, în perioada 13-15 decembrie a anului 2019, împreună cu Vanessa Youness, într-o locaţie ce urmează să fie comunicată ulterior participanţilor, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu Ayahuasca.

Pe plan internaţional, Thomas Lishman este cunoscut pentru desfăşurarea de retreat-uri cu ritualuri cu Ayahuasca şi în mod obişnuit îşi promovează evenimentele de acest gen prin intermediul website-ului: http://www.thehiddendoorway.com, folosind ca acoperire o firmă de turism, înregistrată în paradisul fiscal ”Isle of Man” situată în Marea Irlandei.

Pentru participarea la evenimentul din România, participanţii trebuiau să plătească suma de 550 de euro de persoană, dacă acceptă să fie cazaţi în camere pentru două persoane, sau 1.100 de euro de persoană, dacă participantul doreşte să fi cazat singur, iar sumele de bani trebuiau virate într-un cont PayPal indicat de organizator.

În România, evenimentul urma să se desfăşoare în localitatea Răcari, sat Stăneşti, judeţul Dâmboviţa, într-o clinică deţinută de Vanessa Youness.

Ce este Ayahuasca

Ayahuasca este considerată, în mod eronat, o singură plantă, dar este, de fapt, o combinaţie din două plante: frunze de Chacruna, cunoscută şi sub denumirea de Psychotria viridis, şi tulpina plantei agăţătoare Banisteriopsis caapi. Chacruna conţine o substanţă numită dimetiltriptamina (DMT), similară ca structură cu serotonina şi un compus prezent în ‘ciupercile magice’. Odată ingerată, substanţa trece bariera sânge-creier până când DMT va ajunge la receptorii din creier, declanşând reacţia neuronilor. Efectul băuturii apare în aproximativ jumătate de oră de la consum şi persistă aproximativ şase ore.

Un aspect interesant la halucinaţiile pe care le declanşeaza Ayahuasca este că, spre deosebire de efectul pe care îl au droguri ca LSD sau „ciupercile magice”, experienţa Ayahuasca îi face pe oameni să devină tot mai conştienţi de faptul că halucinează.


Accesează: