Evenimentul Zilei > Politica > BUZATU despre situația din PSD: Dacă cazanul va continua să se încălzească, sigur că există riscul unei explozii
BUZATU despre situația din PSD: Dacă cazanul va continua să se încălzească, sigur că există riscul unei explozii

BUZATU despre situația din PSD: Dacă cazanul va continua să se încălzească, sigur că există riscul unei explozii

Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui susţine că liniștirea situației din PSD depinde foarte mult de convocarea unui Comitet Executiv. El spune că nu se află printre cei care sunt răscolnici și că până acum, nu există nici o informaţie certă privind existenţa unor puncte de rezistenţă, care să solicite demisia preşedintelui Liviu Dragnea.

Liderul PSD admite însă că există o situaţie tensionată în partid: „Este adevărat că există o situaţie tensionată în momentul acesta în PSD, e o situaţie tensionată, aşa, ca atmosferă, să spunem noi, pentru că apar foarte multe zvonuri, apar extrem de multe comentarii pe marginea acestor zvonuri. A fost iniţiată de intervenţiile primarului general al Capitalei, Gabriela Firea”.

Buzatu nu confirmă existenţa unei scrisori prin care mai mulţi lideri locali ai PSD i-ar cere demisia lui Liviu Dragnea: „Până acum, nu avem nici un fel de informaţie certă în legătură cu existenţa unor puncte, să spunem, organizate, puncte de rezistenţă, care să solicite demisia preşedintelui. Simplele informaţii vehiculate şi neconfirmate de o acţiune a unui grup rămân simple speculaţii”.

„În opinia mea, calmarea situaţiei depinde foarte mult de o întâlnire într-o structură statutară, Comitetul Executiv, Biroul Permanent şi Comitetul Executiv, pentru a discuta deschis aceste lucruri. Dacă vrem să existe o soluţie care să liniştească toate lucrurile, care să ofere şi nişte norme de conduită viitoare, trebuie ca lucrurile acestea să fie discutate la scenă deschisă, fiecare să-şi aducă în discuţie problema care-l frământă cel mai mult, să analizăm lucrurile acestea şi în final să găsim o soluţie pentru rezolvarea problemei respective. Dacă cazanul va continua să se încălzească, sigur că există riscul unei explozii” a declarat Buzatu la RFI.

Întrebat dacă dacă Liviu Dragnea ar trebui să facă un pas înapoi, Buzatu a declarat: „Nu-mi este foarte clar ce înţeleg cei care solicită acest lucru prin această formulare, să facă un pas înapoi. Noi avem nişte proceduri statutare, prin care cei care conduc partidul sunt aleşi, ele sunt destul de bine circumscrise unor reguli şi nici pe departe nu conţin chestiuni atât de vagi, ca această formulare, să facă un pas înapoi sau în lateral sau înainte şi aşa mai departe”.

„Dacă formularea aceasta se referă expres la această chestiune (demisia de la conducerea Camerei Deputaților și a PSD) nu cred că cineva este îndreptăţit… adică poate s-o facă, să-i ceară, dar nu cred că cineva poate să transforme imediat, aşa, prin magie, solicitarea aceasta într-o decizie a preşedintelui. Demisia e un act unilateral al celui care este pus în faţa acestuia”., a declarat Buzatu.