Evenimentul Zilei > Politica > Bușoi vine cu precizări. Ce au făcut invitații în avionul spre Bruxelles: „Îmi cer scuze însă că s-a scandat Letiția”
Bușoi vine cu precizări. Ce au făcut invitații în avionul spre Bruxelles: „Îmi cer scuze însă că s-a scandat Letiția”

Bușoi vine cu precizări. Ce au făcut invitații în avionul spre Bruxelles: „Îmi cer scuze însă că s-a scandat Letiția”

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a făcut precizări, duminică, referitor la incidentul petrecut într-un avion cu ruta Bruxelles, în care mai mulți invitați ai acestuia sunt acuzați că au strigat mesaje anti-PSD.

„PSD exagerează copios! Invitații mei în Parlamentul European n-au creat scandal. Îmi cer scuze însă că s-a scandat „Letiția”.

Deși subiectul scandărilor pe care grupul meu de invitați în Parlamentul European le-a făcut în avion poate părea neimportant, nu este. Este copios exagerat ca să se arate cum este terorizat PSD prin scandări antiDragneaDăncilă, chiar și în avion, din partea oamenilor din PNL. Dar asta nu s-a întâmplat. 

Cred într-o conduită civilizată! Și în campanie și în afara campaniei. Cei care mă cunosc, jurnaliști, colegi de partid, colegi din Parlamentul European știu asta. Și mai știu că mi-aș cere scuze pentru o abatere de la o conduita corectă, cum ar fi chiar și atunci când un grup oameni ar scanda tare într-un avion mai în glumă, mai în serios, o lozincă împotriva unui guvern pe care, așa cum spunea doamna premier, “românii îl iubesc". 
Vreau însă să fie foarte clar: avionul nu a fost oprit din cauza grupului, nu a adresat nimeni injurii nimănui, nu a protestat nimeni în legătură cu condițiile din avion. Este o exagerare a directorului MȚR, care vrea probabil să se pună mai bine cu guvernanții.
S-a scandat, probabil în glumă, deși chiar este serios, despre "țara Letiția", lucru care este regretabil că a apărut. Mă refer la scandări, nu la țara Letiția.”, arată Cristian Bușoi.

Directorul Muzeului Țăranului Român, Virgil Ștefan Nițescu, a povestit, în urmă cu două zile, că în timpul zborului București-Bruxelles, cei 55 de invitați ai eurodeputatului Cristian Bușoi au perturbat zborul prin „atmosferă de stadion, de Liga a III-a, urlete, glume proaste şi înjurături”.

„În avionul de întoarcere de la Bruxelles erau 55 de oameni invitaţi (pe banii Parlamentului) de Cristian Buşoi la Parlamentul European, ca să vadă cum se munceşte acolo. Atmosfera era de stadion, la meciuri din Liga a III-a (nu am fost, niciodată, la un asemenea meci, dar aşa îmi imaginez): urlete, cântece (imnul PD-L, ăla cu omul bun) cântate ca la crăşmă, glume proaste şi înjurături la adresa Mariei Grapini, a lui Cristian Pârvulescu, Mircea Diaconu (cei trei erau în avion), Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea (ăştia doi nu erau)”, a povestit Nițescu pe Facebook.

„Ce 55 au protestat că mâncarea şi vinul servite nu erau îndeajuns de bogate… Culmea a fost că, în momentul în care a aterizat avionul, cei 55 s-au ridicat să îşi ia bagajele. Însoţitoarele i-au rugat să se aşeze, pentru că avionul nu a ajuns la locul de parcare. S-au ales cu tot felul de mitocănii. Până la urmă, pilotul a oprit avionul şi a refuzat să se mai mişte, până când nu s-au aşezat toţi pasagerii pe scaune. Alte înjurături. Tot scandalul a duret 15 minute. Au urmat îmbrânceli. Cei 55 vroiau să iasă primii din avion. În fine. N-am mai văzut aşa ceva, într-un avion Tarom. Problema mea e alta: îl cunosc de mult pe Cristi Buşoi. E un om civilizat şi bine crescut. Cum naiba a putut să invite un asemenea om numai mitocani, ca să îi înveţe cum se face campania electorală pentru europarlamentare? Cu ăştia vrea PNL să facă o campanie decentă?”

Și europarlamentarul Maria Grapini a confirmat, printr-un comentariu, spusele directorului MȚR: „Confirm cele spuse. Atâta lipsă de civilizaşie şi atâta mitocănie nu am văzut. păcat! În avion era şi un comisar şi alte persoane străine! Asta e imaginea care vrea să o facă pnl în Europa?”.