Evenimentul Zilei > Actualitate > Burse pentru studenţii seropozitivi
Burse pentru studenţii seropozitivi

Burse pentru studenţii seropozitivi

Academia Europeană de HIV/SIDA şi Centrul Regional HIV/SIDA din Iaşi lansează joi proiectul "Ştiinţă şi spiritualite. Parteneriat pentru viaţă", ce are ca obiectiv creşterea aderenţei la tratament a persoanelor seropozitive, integrarea acestora şi limitarea discriminării sociale.

În cadrul evenimentului de lansare, compania MSD, lider mondial în industria sănătăţii şi partener al proiectului, va anunţa demararea unui program de recompensare a tinerilor seropozitivi cu rezultate deosebite la învăţătură, dar posibilităţi financiare reduse.

Burse de 2.500 de euro

"Bursa Universitaria", în valoare de 2.500 de euro, va fi acordată unui tânăr care are îndeplineşte următoarele condiţii: are 18 împliniţi la data aplicaţiei, se află sub tratament în evidenţa Centrului Regional HIV/SIDA Iaşi, urmează cursurile unei instituţii de învăţământ superior acreditate de Ministerul Învăţământului, are media anuală peste 7,5 şi este implicat activ în viaţa socială a comunităţii locale (este membru în ONG-uri locale, în asociaţii studenţeşti sau în comunităţi de tineri).

Aplicaţia trebuie trimisă pe adresa de email a Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Pacienţilor afectaţi de HIV/SIDA ([email protected]), în intervalul 1 ianuarie- 30 februarie 2011. Evaluarea dosarelor se va realiza de către un comitet format din trei reprezentanţi ai părţilor implicate (UNOPA, Centrul Regional Iaşi şi MSD) până la data de 15 martie 2011. Anunţarea câştigătorului va avea loc pe 30 martie 2011, pe site-ul UNOPA (www.unopa.ro).

La lansarea proiectul vor fi prezenţi Prof.Dr. Adrian Streinu Cerce, preşedinte al Academiei Române de HIV/SIDA, Prof. Carmen Dorobăţ, coordonator al Centrului Regional Iaşi şi reprezentanţi ai Patriarhiei şi Mitropoliei Moldovei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.