Bulgaria şi Grecia, sejururi ieftine de Paşte

Bulgaria şi Grecia, sejururi ieftine de Paşte

Un pachet de vacanţă în aceste ţări poate costa în jur de 200 de euro. Cei care îşi achită concediul până la finele lunii februarie primesc reduceri de până la 15%.

Cei care vor să îmbine vacanţa în străinătate cu un Paşte tradiţionalist pot alege Grecia şi Bulgaria, spun agenţii de turism. În plus, aceste destinaţii presupun şi bugete mai mici decât alte zone mai îndepărtate.

Turiştii care nu mai au răbdare până la vară şi vor să facă plajă cât mai repede sunt aşteptaţi în Antalya, Tenerife sau chiar în Portugalia. Dacă, în mod normal, aceste vacanţe sunt mai scumpe, dat fiind că Paştele catolic e cu o săptămână înaintea celui ortodox, românii ar putea beneficia de tarife mai mici.

Operatorii din turism spun că, în general, preţurile au scăzut uşor faţă de anul trecut. „Am redus comisionul practicat de agenţie, am negociat cu partenerii noştri reduceri pentru early bookinguri şi, în plus, avem şi oferte speciale, cu tarife cu aproximativ 10% mai mici decât în 2008“, afirmă Mircea Vladu, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Reduceri pentru rezervări până la finele lunii Din ce în ce mai mulţi români transformă zilele libere de Paşte în prima vacanţă din an, spun agenţii. Pentru cei care fac rezervări din vreme, unii au pregătit şi reduceri. „Turiştii care se înscriu până pe 15 februarie pentru vacanţele în Sharm El Sheikh sau în Rodos beneficiază de 5% reducere din valoarea pachetului turistic“, afirmă Adriana Goicea, manager la Cocktail Hollidays.

Ne puteți urmări și pe Google News

O astfel de excursie porneşte de la 345 de euro, în cazul Greciei, şi ajunge până la 625 de euro, în cazul Egiptului. „Au început înscrierile de săptămâna trecută, mai ales că pe unele destinaţii, ca Bulgaria şi Egipt, avem reduceri de 10-15% până la 30 februarie. La circuitele prin Europa, tarifele sunt mai mici cu 10% anul acesta comparativ cu anul trecut“, susţine şi Camelia Gălăţeanu, manager la Premier Tour. Ieftin la Nisipurile de Aur, scump în Ibiza   Cea mai ieftină destinaţie este ţara vecină - un sejur de patru zile în Bulgaria, la trei stele, costă 140 de euro, în regim all inclusive. Potrivit unui reprezentant Christian Tour, şi în Grecia se poate cumpăra o vacanţă sub 200 de euro, dacă transportul se face cu autocarul.

„Persoanelor care îşi permit vacanţe mai scumpe de Paşte, le recomand croazierele în Ibiza, dar şi destinaţii precum Tenerife şi Nisa. Costurile unui astfel de sejur pornesc de la 600-700 de euro/persoană“, susţine Ciprian Enea, consultant Besttourism.ro. 88 de euro/zi, la Mamaia   O variantă pentru vacanţa de Paşte va fi şi litoralul românesc. Noul ministru al turismului promite că, de data aceasta, atmosfera nu va fi la fel de plictisitoare ca anii trecuţi.

„Încercăm să deschidem sezonul odată cu Sărbătorile Pascale, vrem să facem activităţi, să organizăm spectacole, festivaluri chiar de la Paşte, pe litoral, în Mamaia şi în sudul Constanţei, la Mangalia. E un program pe care îl vom promova la nivel internaţional prin minister“, a declarat Elena Udrea.

Preţurile se vor păstra însă la înălţime. Cazarea pentru o zi, cu mic dejun, într-un hotel de patru stele, începe de la 88 de euro.