În conformitate cu o prevedere din noul Codul administrativ al României, salariații din sectorul bugetar au parte de o surpriză neplăcută care îi va afecta din punct de vedere financiar. Dar asta numai în cazul în care activitatea lor nu va fi performantă.

Rezultatele mediocre ale funcționarilor publici se vor reflecta, negativ, în portofelele acestora. Vor primi un salariu mai mic, timp de un an de zile. Pe de altă parte, cei a căror activitate este performantă vor fi recompensați cu sume mai mari.

Potrivit noului Cod administrativ al României, publicat recent în Monitorul oficial, dacă funcţionarii publici vor obţine rezultate mediocre la evaluările anuale vor avea salarii micşorate timp de un an. Pe de altă parte, cei care vor obţine rezultate bune vor beneficia de prime, informează avocatnet.ro.

„Activitatea profesională se apreciază anual, ca urmare a evaluării performanţelor profesionale individuale, de către conducătorul instituţiei publice, la propunerea şefului ierarhic, prin acordare de calificative: foarte bine, bine, satisfăcător şi nesatisfăcător”, este detaliat în ordonanţa Codului administrativ.

Te-ar putea interesa și: