Evenimentul Zilei > Actualitate > Buget de austeritate pentru „Zilele Bucureştiului”
Buget de austeritate pentru „Zilele Bucureştiului”

Buget de austeritate pentru „Zilele Bucureştiului”

"Zilele Bucureştiului", eveniment ce se va desfăşura în perioada 16 - 18 septembrie va avea un buget de austeritate, "fără cheltuieli exagerate şi fără bucurii artificiale", a declarat miercuri primarul general, Sorin Oprescu.

Cât priveşte Centrul Istoric, edilul şef a spus că acesta e pregătit să-i întâmpine pe cetăţeni de „Zilele Bucureştiului”, menţionând că practic mai sunt de efectuat lucrări în Piaţa „Sf. Anton”, şi la capătul străzii Şelari, cel care dă către Splaiul Independenţei. Restul este în regulă din punct de vedere al utilităţilor şi al străzilor, a spus Oprescu.
„Dacă oamenii vor să se simtă bine câteva ore, eu sunt fericit, şi în Centrul Istoric, în parcuri sau pe străzi pentru că am organizat câteva evenimente de impact”, a subliniat edilul-şef.
El a menţionat că pentru acest an bugetul alocat evenimentului este unul de austeritate. „S-a tăiat de trei-patru ori după ce s-a aprobat bugetul, în aşa fel încât să nu exagerăm cu chetuielile”, a precizat Oprescu.
Primarul general al mmai explicat că anul acesta nu vor mai fi spre exemplu focuri de artificii. „Îmi pare rău, dar încerc să economisesc banii pentru trecerea în anul următor, măcar să dăm senzaţia unei speranţe în continuare”, a spus primarul general.
El a făcut o precizare cu privire la faţadele clădirilor din Centrul istoric că nu se află în administrarea municipalităţii. „Ne-am apucat de inventarierea clădirilor pentru refacerea faţadelor. Sunt 26 de astfel de imobile şi mă interesează mai mult să găsim soluţii pentru repararea faţadelor imobilelor acelor proprietari care nu-şi permit acest lucru”, a mai spus primarul general.
Conform PMB, programul cuprinde un festival dedicat promovării turistice a oraşului, denumit „Bucureşti – metropola vie”, târguri ale meşteşugarilor, editurilor de carte, expoziţii de pictură şi grafică, muzică clasică şi muzică pop, o primă Gală Folk You şi un spectacol inedit adus din Franţa de Compania de teatru de stradă Les Studios de Cirque.
Duminică, 18 septembrie, va avea loc un concert susţinut de tânărul pianist român Bogdan Ota, care a cucerit Norvegia după emisiunea „Norske talente”.
CITIŢI ŞI:

  • Fără artificii la "Zilele Bucureştiului"
  • Românul care a demonstrat că-i genial în două minute va concerta la "Zilele Bucureştiului" | VIDEO
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: