Bucuresti, aspirator pentru banii din imobiliare

Bucuresti, aspirator pentru banii din imobiliare

Valoarea proiectelor imobiliare initiate de la inceputul acestui an in Capitala este de peste patru miliarde de euro.

"Este un lucru extrem de imbucurator, dar in aceeasi masura si ingrijorator pentru ca municipalitatea trebuie sa tina pasul cu furnizarea infrastructurii necesare pentru dezvoltarea acestor proiecte", a spus primarul general, Adriean Videanu.

El a mentionat ca cererea de spatii de locuit este de circa 4,8 milioane de metrii patrati, iar in urmatorii trei sau patru ani, circa 40.000 de persoane vor avea nevoie de locuinte, ca urmare a retrocedarii caselor nationalizate.

De asemenea, studiile Primariei arata o cerere pe piata spatiilor de birouri de circa 1,8 milioane de metri patrati.

Pe de alta parte, Videanu a precizat ca sunt zone care s-au dezvoltat din punct de vedere imobiliar, dar nerational si fara sa dispuna de infrastructura necesara.

"Zona Iancu Nicolae s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, dar in acest moment este o bomba ecologica deoarece s-a extins fara infrastructura, fara canalizare, fara infrastructura de comunicatii. Va fi foarte greu sa corelam acest sistem depasit cu sistemul pe care il vom dezvolta in Bucuresti", a precizat Videanu.

El a facut o trecere in revista a proiectelor pe care municipalitatea le are in vedere pentru perioada urmatoare, care potrivit estimarilor se ridica la 3,8 miliarde de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News