Studiul, realizat în perioada 13-15 iulie 2012 la târgul Project Expo, arată că 35% dintre respondenţi doresc locuinţe sub 50.000 de euro, 26% preferă ratele la dezvoltator pentru a obţine o dobândă avantajoasă şi 20% dintre respondenţi au fost dispuşi să cumpere locuinţa cu plata integrală în cadrul târgului. 44% dintre cei intervievaţi ar opta pentru credit bancar.

Principalul motiv care i-a impiedicat pe cumpărători să opteze pentru o locuinţă până la momentul târgului a fost, potrivit unui procent de 60% dintre respondenţi, amplasamentul respectivei proprietăţi. Se poate observa astfel că cele mai importante repere în alegerea unei locuinţe rămân preţul şi amplasarea, cu accent pe reducerea cheltuielilor de achiziţionare prin rate la dezvoltator sau plata integrală.

O altă tendinţă observată în comportamentul de consum al potenţialului cumpărător a fost atracţia pentru oferte şi reduceri la produsele principalilor retaileri. Astfel, vizitatorii târgului au fost interesaţi de reducerile oferite de dezvoltatorii imobiliari la achiziţionarea electrocasnicelor.