Evenimentul Zilei > Economie > Bucureştenii caută case sub 50.000 de euro
Bucureştenii caută case sub 50.000 de euro

Bucureştenii caută case sub 50.000 de euro

Bucureştenii caută apartamente din ce în ce mai ieftine, de maximum 50.000 de euro, în detrimentul celor spaţioase, achiziţionate mai ales prin credit bancar, dar şi cu banii pe loc, se arată într-un studiu al companiei imobiliare Ozone Homes.

Studiul, realizat în perioada 13-15 iulie 2012 la târgul Project Expo, arată că 35% dintre respondenţi doresc locuinţe sub 50.000 de euro, 26% preferă ratele la dezvoltator pentru a obţine o dobândă avantajoasă şi 20% dintre respondenţi au fost dispuşi să cumpere locuinţa cu plata integrală în cadrul târgului. 44% dintre cei intervievaţi ar opta pentru credit bancar.

Principalul motiv care i-a impiedicat pe cumpărători să opteze pentru o locuinţă până la momentul târgului a fost, potrivit unui procent de 60% dintre respondenţi, amplasamentul respectivei proprietăţi. Se poate observa astfel că cele mai importante repere în alegerea unei locuinţe rămân preţul şi amplasarea, cu accent pe reducerea cheltuielilor de achiziţionare prin rate la dezvoltator sau plata integrală.

O altă tendinţă observată în comportamentul de consum al potenţialului cumpărător a fost atracţia pentru oferte şi reduceri la produsele principalilor retaileri. Astfel, vizitatorii târgului au fost interesaţi de reducerile oferite de dezvoltatorii imobiliari la achiziţionarea electrocasnicelor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.