Diplomații spun, de asemenea, că au fost avertizați despre unele locuri din cartierul european de la Bruxelles, inclusiv un restaurant și o cafenea faimoasă în imediata vecinătate a clădirii Comisiei Europene și a SEAE, să nu le mai frecventeze.  

Serviciile secrete chineze și ruse lucrează la Bruxelles, potrivit ziarului german, în special în ambasadele și serviciile comerciale ale țării lor, care au reprezentanţe în capitala belgiană. În raport nu sunt menționate cifrele privind agenții din alte țări non-europene, cum ar fi Statele Unite. 

Între timp, China pare să își extindă din ce în ce mai mult activitățile de spionaj în Europa. Cu doar câteva zile în urmă, Serviciile de informații lituaniene, în raportul anual au spus: "Pe măsură ce ambițiile economice și politice ale Chinei în Lituania și alte țări NATO și UE cresc, activitățile serviciilor de informații și de securitate chineze devin din ce în ce mai agresive". Mai mult, serviciile chineze au căutat să recruteze cetățeni lituanieni pentru activități de spionaj și să influențeze opinia Lituaniei cu privire la independența tibetană și taiwaneză, notează welt.de.

Te-ar putea interesa și: