Citak Husesein, de 44 de ani, era dat în urmărire din 2004, când împotriva lui Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă într-un dosar legat de infracţiuni economice printre care spălare de bani şi evaziune fiscală.

Britanicul a părăsit România şi şi-a schimbat numele în Harry George, după care a revenit şi şi-a continuat afacerile în judeţul Constanţa, înainte de a se stabili în Covasna.  Poliţiştii covăsneni l-au predat pe britanic Serviciului Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei care urmează să-l prezinte Tribunalului Bucureşti pentru confirmarea mandatului de arestare de 29 de zile.

Acesta este cel de-al doilea caz din acest an când un cetăţean străin este descoperit, după ani de căutări, în judeţul Covasna. La sfârşitul lunii august cetăţeanul italian, Benito Ingrosso, de 79 de ani, căutat de Parchetul Naţional Antimafia de la Roma a fost descoperit în oraşul Baraolt, unde se ascundea de mai bine de 13 ani.

În oraş, italianul trecea drept un om corect şi foarte modest, chiar sărac. Asta în timp ce autorităţile italiene îl acuzau că  face parte dintr-o reţea de trafic de droguri pe ruta Columbia- Statele Unite ale Americii-Europa.