Manifestațiile din București au trecut, în această săptămână, la capitolul „fapt divers”. Ca să atragă atenția, protestatarii au recurs la gesturi de neimaginat: unii s-au dezbrăcat în chiloți, alții în șort de plajă, iar veșnicul manifestant de la fereastra Universității și-a ocupat locul, ca în fiecare seară, fluturând tricolorul.
Roman către protestatari: „Sunt unul de-al lor!”
Și fostul premier Petre Roman a îndrăznit, miercuri, să se alăture protestatarilor. Doar „Sunt unul de-al lor”, a apucat să spună Roman, că mulțimea a început să-l fluiere și să-l alunge în huiduieli din Piață, strigându-i să plece acasă, că are nevastă tânără. Acum 22 de ani, forţele de ordine abia l-au scos din mâinile fanelor de la APACA: "Nu vrem bani, nu vrem valută…", urlau simpatizantele. După două decenii, jandarmii l-au apărat de furia protestatarilor, însă el a insistat:. „Am fost la conducere într-o perioadă mult mai dificilă. Reacţia acestor oameni este mult mai dură, deoarece pare a fi reacţia unor oameni care nu mai au ce pierde. Este un protest radical şi total”, a mai adăugat fostul premier, care a plecat în cele din urmă din mijlocul oamenilor.

FOTOGRAFII: Alexandru Mihaescu

Discursul unui președinte
Tot miercuri, milioane de români l-au urmărit pe președintele Băsescu, în prima lui „intervenție” de la izbucnirea protestelor în țară. „Preşedinţii nu pot demisiona în perioade de criză. Nu iau în considerare o asemenea soluţie, decât dacă va fi evident că aceasta este soluţia”, a declarat președintele, întrebat de un jurnalist dacă în utlimele săptămâni s-a gândit la varianta părăsirii primei funcții în stat.
Ultima repetiție a lui Emil Hossu
Câteva minute mai târziu, când analiştii începeau să disece discursul preşedintelui, televiziunile de știri din România vorbeau despre moartea subită a marelui actor Emil Hossu. În timp ce se pregătea să intre în scenă, artisul a făcut un infarct, s-a prăbușit, colegii chemând ambulanța. Manevrele de resuscitare, care au durat mai mult de 40 de minute, au fost zadarnice. Regretatul actor a fost înmormântat ieri, în Cimitirul Bellu.
Au venit ninsorile!
Degeaba s-au emis avertizări: bilanțul celor trei zile de viscol arăta, vineri, înfricoșător: sute de oameni blocați pe șosele înzăpezite și patru persoane decedate din cauza frigului. Elicopterele medicale abia au făcut față solicitărilor venite din localitățile izolate din cauza zăpezii. Premierul Emil Boc intră în videoconferinţă cu prefecţii. Evident, toţi raportau că situaţia este sub control. Boc a făcut şi o demonstraţie: a pus chiar el mâna pe lopată să deszăpezească o mașină. Joi seara, a fost pe șoseaua de centură a Capitalei, pentru a împărți ceai șoferilor de pe TIR-urile rămase în nămeți.
Doamna Moculescu vrea în locul lui Oprescu
După Irinel Columbeanu, Sânziana Buruiană și jurnalista care pozează sexy Ioana Popescu, și Mariana Moculescu a anunțat, zilele trecute, că va candida la Primăria Capitalei. „E o lucrare a răului ce se întâmplă în politică. M-am hotărât că ar fi timpul să încerc să schimb ceva. Ne aflăm într-o luptă cu Mordor-ul. Acum nu pot spune mai multe, în secunda în care mă voi repune pe picioare voi face o conferinţă de presă”, a declarat fosta doamnă a compozitorului Horia Moculescu.
„Talismanii” se culegeau unul pe altul de pe cărări
Scandal în lumea generației trecute de mondeni. Tavi Colen și Alin Oprea au ales, după ani de zile în care niciunul nu a vorbit despre motivul pentru care trupa s-a destrămat, să-şi spele rufele la televizor. Se acuză reciproc de potlogării cu contracte mari, dar și de bețiile crunte de dinaintea spectacolelor.

„Înainte să plec din trupă, eu l-am rugat pe Alin să facem un pact. Eu l-am rugat să facă trei lucruri ca să continue. Vreau să îi aduc aminte cele trei condiţii pe care l-am rugat să le îndeplinească pentru ca noi să putem continua cu această formaţie. Aceste trei dorinţe sunt următoarele… L-am rugat aşa… 1. Nu doream să mai bea alcool înainte de spectacol, căci eu îl căram să nu-l vadă presa că merge pe multe cărări”, a spus Tavi Colen la Cancan TV.
El a continuat: „2. L-am rugat să nu mai vină cu soţia la concerte, nu din cauză că nu-mi plăcea faţa ei sau că aveam altercaţii. Aveam momente în care Larisa îmi explica cum să cânt, cum să merg, cum să mă îmbrac şi chestia asta m-a deranjat foarte tare.
Şi 3: "Eu am un contract pe care, din păcate, nu am putut să vin să vi-l arăt. Am adus o lucrare la formaţia Talisman, era o reclamă la o companie de telefonie mobilă. Eu am contractul, el se duce a doua zi la respectivul angajator şi a spus că el e compozitorul piesei din reclamă şi că nu e de acord să împartă banii cu Tavi”.