Este vorba despre un ofițer al Forțelor Aeriene din Arabia Saudită, aflat în Statele Unite la un stagiu de instruire la Baza Navală din Florida.

Patru persoane au fost ucise și alte opt au fost rănite grav, potrivit guvernatorului statului Florida și altor surse oficiale, citate de presa internațională.

Atacul s-a produs la celebra bază aeriană a Marinei SUA, Pensacola.

Atacatorul se numără printre cei patru morți, potrivit șerifilor locali.

Este al doilea atac asupra unei baze militare a Statelor Unite din această săptămână.

Președintele Donald Trump a anunțat că a fost sunat de regele Salman al Arabiei Saudite, care și-a exprimat compasiunea și condoleanțele pentru familiile victimelor.

„Cred că trebuie date multe răspunsuri privind faptul că acest individ, un străin, membru al armatei aerului saudite, se antrena pe teritoriul nostru”, a declarat Desantis într-o conferinţă de presă.

Incidentul, soldat şi cu şapte răniţi, s-a produs într-o sală de curs a bazei aeronavale de la Pensacola, a indicat David Morgan, şeriful comitatului Escambia.

Autorul a fost „neutralizat” de către doi agenţi care au fost răniţi în schimbul de focuri de armă, a indicat şeriful comitatului Escambia.

„Azi a fost ceva cu adevărat eroic”, a spus Timothy Kinsella, comandantul bazei Pensacola, referindu-se la reacţia poliţiştilor, a civililor şi a militarilor.

Cotidianul The Washington Post a precizat că autorul este un pilot. Postul de televiziune CNN a relatat că anchetatorii încearcă să afle dacă acest atac are caracter terorist. Majoritatea autorilor atentatelor de la 11 septembrie 2001 din SUA erau saudiţi.

Incidentul de vineri survine după ce miercuri un marinar a împuşcat trei civili la celebra bază militară Pearl Harbour din Hawaii, omorându-i pe doi dintre ei, după care s-a sinucis.

Baza Pensacola găzduieşte peste 16.000 de militari, plus 7.400 de angajaţi civili.