Evenimentul Zilei > Social > Breaking News. OUG privind spitalele private intră în vigoare. Ministrul a făcut anunțul
Breaking News. OUG privind spitalele private intră în vigoare. Ministrul a făcut anunțul

Breaking News. OUG privind spitalele private intră în vigoare. Ministrul a făcut anunțul

Ministrul Sănătății a anunțat, miercuri, că s-a publicat în Monitorul Oficial ordonanța de urgență privind modificările în sănătate.

Victor Costache a anunțat miearcuri, într-o conferință de presă, că s-au publicat în Monitorul Oficial modificările la Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, modificări adoptate prin OUG în noaptea dinaintea demiterii Guvernului Ludovic Orban. „A fost publicata azi in Monitorul Oficial si o vom pune la dispozitie dupa conferinta de presa”, a zis ministrul.

Ordonanța se referă, a mai explicat ministrul, la finanțările programelor curative naționale ale Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate, respectiv ale acțiunilor prioritare ale Ministerului Sănătății pentru pacienții critici. În ambele cazuri, bugetul a fost suplimentat. În ceea ce privește programele naționale, este un plus de 300 de milioane de lei, a arptat ministrul, în timp ce pentru pacienții critici, bugetul a fost suplimentat cu până la 40 – 50%.

”Avem promisiuni ferme, de la premier, dar trebuie ca și echipele medicale să aibă o evoluție medicală bună, să aibă cazuri rezolvate, pentru a primi acești bani suplimentari la rectificare”, a declarat ministrul Victor Costache.