Începutul de an a fost unul cu noroc pentru brazilianul Cleidimar Magalhães Silva, alias Didi.
Jovialul atacant sud-american a semnat un contract cu Oţelul Galaţi, campioana României la fotbal.
Didi şi-a propus ca, în 2012, să redevină atacantul care făcea senzaţie la CFR Cluj, acum patru ani, cu fuleul său de gazelă. La vară, Didi face nuntă la Târgu-Mureş.
Brazilianul de 29 de ani se va căsători cu Alexandra, o frumoasă ardeleancă de 23 de ani, cucerire din perioada petrecută la formaţia FCM. Didi spune că atunci când a auzit de oferta Oţelului n-a stat deloc pe gânduri.
"Sper să fie un nou început. Nici nu ştiu cum să-mi exprim bucuria pentru acest transfer. Sunt superfericit", ne-a spus ieri Didi, care a intrat deja în programul de pregătire al moldovenilor.
În cantonamentul de la Poiana Braşov, a dat din nou de zăpadă. Brazilianul şi-a amintit că prima oară a văzut omăt la Cluj, pe când avea 25 de ani!
"Mă uitam la zăpadă şi mă miram. Mi s-a părut foarte frumoasă. Asta până la primul antrenament. De atunci, o urăsc", râde Didi.
Atacantul a trecut cu bine peste accidentările care i-au frânt zborul la CFR Cluj. În urmă cu trei ani, a suferit succesiv două rupturi de ligamente încrucişate la genunchiul stâng.
"Când m-am rupt a doua oară, am vrut să mă las de fotbal, atât eram de dezamăgit. Am zis însă că sunt încă tânăr şi trebuie să lupt. Şi am reuşit. Am tras tare, am lucrat serios, cu inima, nu am mai avut probleme şi, iată, Dumnezeu m-a adus la Oţelul Galaţi", mai declară Didi.
La vară, brazilianul se va căsători şi îşi va lua cetăţenia română. "Acum câţiva ani, aş fi acceptat să joc pentru România. Acum, nu. Sunt bătrân", spune fotbalistul născut la Itabira, pe 10 septembrie 1982.
"Îmi place mâncarea de aici. Ador ciorba de burtă, mititeii, sarmalele şi fasolea.“
DIDI, fotbalist la Oţelul Galaţi