„Arsenalul” legendarului jucător german este alcătuit din 82 de articole și include medalii, cupe, rachete, ceasuri şi fotografii. Casa britanică Wyles Hardy se va ocupa de licitația trofeelor și suvenirurile personale ale fostului mare tenismen, iar vânzarea se va sfârși pe 11 iulie. În 2017, Boris Becker a fost declarat falimentar, iar un an mai târziu, neamțul a invocat un pretins statut diplomatic şi imunitate în faţa justiţiei britanice, stopând, astfel, în ultimul moment vânzarea la licitaţie a trofeelor sale. În 2002, justiţia germană l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 500.000 euro pentru aproximativ 1,7 milioane euro restanţe la impozite.

Țiriac i-a sărit imediat în ajutor

Imediat după ce a fost declarat falimentar, Ion Țiriac, mentorul său, a sărit în ajutorul fostului său elev poreclit „Bum-Bum”, tocmai ca acesta din urmă să depășească problemele financiare. „Boris Becker este parte din viața mea. Dacă are nevoie de 10 milioane de euro, îi voi da imediat această sumă. Este o personalitate foarte importantă, are și el dreptul să comită greșeli. Mai mult decât a făcut Boris pentru Germania nu se poate face”, a declarat, în trecut, Ion Țiriac.

Aceste lucruri nu vor șterge, însă, cariera fabuloasă a lui Boris Becker în tenis. Are șase titluri de Grand Slam câștigate (două la Australian Open, trei la Wimbledon și unul la US Open, și medaliat cu aurul olimpic la Barcelona ’92, în proba de dublu), 49 de trofee la simplu și a înregistrat câștiguri de peste 20 de milioane de euro, bani pe care germanul nu a reușit să-i gestioneze, după ce și-a încheiat cariera de jucător.