Evenimentul Zilei > Social > BOR reacționează dur după declarația senatorului USR, Iulian Bulai. Răspuns oficial
BOR reacționează dur după declarația senatorului USR, Iulian Bulai. Răspuns oficial

BOR reacționează dur după declarația senatorului USR, Iulian Bulai. Răspuns oficial

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, părintele Vasile Bănescu, reacționează la parabola aiuritoare a senatorului USR Iulian Bulai pe tema semnificației nașterii lui Iisus Hristos.

„Patriarhia Romana nu comentează declarații al căror grad de penibilitate este întrecut doar de acela al obrăzniciei provenite din incultura și ideologizarea dezonorante ale celor care le fac. A profera o blasfemie în preajma sărbătorii Crăciunului într-o țară eminamente creștină spune totul despre autorul ei”, se arată într-un mesaj al părintelui Vasile Bănescu, scrie Antena3.

Ce a scris Bulai: Iisus, un copil sărac, apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste

„Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut.

Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtășită de mulți copii din România, dar care nu au avut alături părinți atât de iubitori. Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3000 de copii anual dați spre adopție. Mai mult de o treime din cei 3000 nu își găsesc o familie. Anual aprox. 2000 de copii sunt declarați greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficați doar în UK până în 2007. Recent, justiția română nu a găsit niciun vinovat din cele câteva zeci/ sute care ar fi fost implicați în traficul a aproape 200 de copii din Țăndărei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de ființe umane din România, dar nicidecum singurul”, scrie Iulian Bulai, pe Facebook.