BOR: criza economică se trage din criza spirituală

BOR: criza economică se trage din criza spirituală

Finanţarea pentru construirea sau renovarea bisericilor trebuie să continue, în ciuda acutei crize economice, consideră Patriarhia Română.

"Toate lăcaşurile de cult aflate în diferite stadii de construcţie, ca şi cele care urmează să fie construite, trebuie finalizate, chiar dacă România se confruntă cu o severă criză economico-financiară, iar ritmul construcţiei va fi mai lent", se arată într-un comunicat al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Reprezentanţii clerului susţin că situaţia financiar-economică actuală este rezultatul unei profunde crize spirituale şi morale.

Potrivit mai-marilor Bisericii, pentru a depăşi cele două crize care traversează Romania - criza morală şi spirituală şi cea financiar-economică - trebuie continuate lucrările la bisericile aflate în construcţie, chiar dacă ritmul de execuţie va fi mai lent.

Ne puteți urmări și pe Google News

"În plus, continuarea lucrărilor de construire a bisericilor, ca şi începerea construirii altora, asigură noi locuri de muncă şi combate individualismul prin cultivarea spiritului comunitar de solidaritate socială", se mai arată în comunicatul BOR.

Nu mai departe de săptămâna trecută, guvernul a adoptat o hotărârea în baza căreia a repartizat 13 milioane de euro pentru finanţarea unităţilor de cult.