Evenimentul Zilei > Politica > Bombă politică: Un nou sondaj aruncat pe piață! Răsturnare de situație. Cine câștigă la locale
Bombă politică: Un nou sondaj aruncat pe piață! Răsturnare de situație. Cine câștigă la locale

Bombă politică: Un nou sondaj aruncat pe piață! Răsturnare de situație. Cine câștigă la locale

Ce preferințe politice au alegătorii, înainte de alegerile locale progamate pe 27 septembrie.

Potrivit sondajului realizat IMAS, pentru parlamentare, 34,7% dintre alegători spun că ar vota PNL, iar 19,6% – cu PSD, potrivit Europa FM.

În urma acestor rezultate, Partidul Național Liberal a crescut, astfel, cu peste un procentual, de la 33,6% cât au avut luna trecută. De partea cealaltă, Partidul Social Democrat a înregistrat o scădere, de la 20,8% în august la 19,6%.

Alianţa USR PLUS ar obține 17% din voturile celor care ar merge la votul pentru alegerile parlamentare duminica viitoare.

Pro România scade la 9,5% din intenţiile de vot.

UDMR se menţine peste pragul electoral, după câteva luni în care a fost sub el.

Celelalte partide nu ar intra în Parlament, înregistrând sub pragul de 5%, potrivit sondajului realizat de IMAS în această lună: PMP – 4,5%, ALDE – 3%.

22,3% dintre votanți sunt indeciși: nu ştiu cu cine ar vota sau refuză să răspundă.

5,2% spun că nu ar merge la vot.

Fondatorul IMAS: „Mandatul lui Firea e jenant”

Sociologul Alin Teodorescu, fondatorul IMAS, a vorbit despre alegerile locale.

„În București, cursa politică e foarte asemănătoare cu cea din perioada 2000, competiția dintre Sorin Oprescu și Traian Băsescu. Și spun asta pentru că publicul e indecis, avem circa 200.000 de votanți pentru Gabriela Firea, 200.000 de votanți pentru Nicușor Dan.

Ceilalți competitori nu contează. Nici măcar Traian Băsescu, s-ar putea însă să-și fi tras un pic partidul, dar atât. Mandatul lui Firea e jenant, există un grad mare de insatisfacție față de activitatea primarului în exercițiu. Am mai văzut acest grad înalt de insatisfacție față de mandatul de primar în timpul lui Sorin Oprescu”, a spus fondatorul IMAS, pentru Libertatea.

„Dar totul depinde de prezența la vot. Dacă e mare, 50-52%, Nicușor Dan câștigă. Dacă oamenii vin într-o procent mai mic, se joacă. Mă uit în sondaje și orice se poate întâmpla.

Cred că sectorul 1 va fi câștigat de PSD, de Dan Tudorache, la sectorul 2, se pare că fostul liberal Cristian Popescu, prietenul lui Sebastian Ghiță, care a trecut la PSD, va câștiga. Nu știu la sectorul 3. La sectoarele 4 și 5, cred că vor câștiga liberalii”, a mai spus Alin Teodorescu.