Evenimentul Zilei > Actualitate > Bombă în Cazul Caracal. Încă un dosar cu Dincă în prim-plan! Își poate salva pielea
Bombă în Cazul Caracal. Încă un dosar cu Dincă în prim-plan! Își poate salva pielea

Bombă în Cazul Caracal. Încă un dosar cu Dincă în prim-plan! Își poate salva pielea

Gheorghe Dincă, zis „Monstrul din Caracal”, a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, prin care reclamă forțele de ordine.

Dincă a susținut, în plângere, că a fost bătut de polițiștii care au intrat în locuința sa, în ziua de 26 iulie 2019.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuța, a menţionat că dosarul a fost deschis in rem, ceea ce înseamnă că se cercetează fapta, și nu persoanele.

„Este dosarul în lucru, nu este finalizat. (…) sunt mai multe persoane care au fost în contact, care au fost prezente la cercetarea la faţa locului, şi trebuie stabilit exact gradul de participare al fiecăruia. (…) Au fost atunci, la faţa locului, şi poliţişti şi jandarmi. În dosar urmărirea penală este cu privire la faptă, nu la persoană”, a declarat Anca Anuţa.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu, trimişi în judecată în Dosarul Caracal, în stare de arest preventiv, au fost huiduiți, vineri, la intrarea în Tribunalul Olt, din Slatina, unde cei doi au fost aduși pentru verificarea măsurilor preventive.

Mai multe persoane adunate în fața instituției, l-au apostrofat și huiduit pe Gheorghe Dincă, strigându-i printre altele: „Spânzură-te singur!”

Nici anchetatorii nu au scăpat de oprobiul public: „Omul râde pentru că anchetatorii au minte de copii. După tot ce se întâmplă, îmi este teamă. Vor prinde curaj oamenii de teapa lui Dincă” a adăugat un bărbat care l-a apostrofat pe Dincă.