Evenimentul Zilei > Economie > Bomba despre pensii și salarii! Ce efecte are procedura de deficit excesiv. ULTIMA ORĂ
Bomba despre pensii și salarii! Ce efecte are procedura de deficit excesiv. ULTIMA ORĂ

Bomba despre pensii și salarii! Ce efecte are procedura de deficit excesiv. ULTIMA ORĂ

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu e explicat, joi, că procedura de deficit excesiv este una normală și a promis că nu va influența creșterea de pensii și salarii.

„În momentu în care am construit Bugetul am ținut cont de legislația în vigoare”, a declarat ministrul, „dar ținem cont și de evoluția economiei”, a adăugat el, la o conferință desfășurată la BNR.

„Banii pentru pensii și salarii sunt prevăzuți în buget, și vor fi mărite potrivit legii, chiar dacă intrăm în procedura de deficit excesiv”, a mai explicat Florin Cîțu.

El a spus că salariile pentru bugetari au fost deja mărite și plătite cu tot cu creșteri în luna februarie.

Ministrul Finanțelor a mai anunțat că în ianuarie au fost cele mai bune încasări din TVA din 2016 încoace, și că o sumă de peste un miliard de lei a fost restituită companiilor din România care erau îndreptățite să solicite returnări de TVA.

„Nu aveam cum să evităm procedura de deficit excesiv, am spus asta din prima zi de mandat”, a mai spus Florin Cîțu. El a adăugat însă că „procedura înseamnă să prezinți măsuri de reducere a deficitului, măsuri pe care le-am prezentat Comisiei Europene”.

Porivit acestor măsuri, a explicat ministrul de Finanțe, deficitul bugetar va scădea sub 3% din anul 2022.