Evenimentul Zilei > Politica > Bomba artizanală de la subsol, din Turnu Severin
Bomba artizanală de la subsol, din Turnu Severin

Bomba artizanală de la subsol, din Turnu Severin

Un instalator, coborât să facă reparații în beciul unui bloc, a descoperit un dispozitiv exploziv. Detonarea lui ar fi avut efectul exploziei unei butelii.

Ieri în jurul orelor 14.30, când Nicolae Drinceanu, de 54 de ani, instalator de meserie, locatar al apartamentului 13 de la etajul IV, scara 1 a blocului D12, a coborât la subsol pentru a opri apa pe scară, pentru a putea schimba o țeavă în apartamentul său. Când a intrat în căminul de lângă bloc, unde se afla robinetul de închidere a apei, a observat într-o plasă dintr-un material din care sunt confecţionate salopetele un recipient de metal în diametru de 10 cm și înălțime de 25 cm cu un fitil de circa 25 cm lungime prins cu bandă adezivă. Nicolae Drinceanu a apelat atunci la instalatorul blocului, care a sunat la 112, bănuind că ar fi vorba despre o bombă artizanală.

Imediat, o echipă operativă s-a deplasat la faţa locului, în cel mai scurt timp sosind şi specialiştii de la ISU, Ambulanţă, dar şi echipa pirotehnică a SRI. Şeful IPJ Mehedinţi, comisar şef Romulus Opriţa, coordonatorul echipei operative şi al întregii operaţiuni de dezamorsare a dispozitivului artizanal, a luat decizia de evacuare a locatarilor din apartamentele din zona de risc.

Specialiştii pirotehnişti au descoperit recipientul pe care l-au cercetat şi ridicat cu ajutorul dispozitivului robot şi în care se afla o încărcătură de natura celor folosite la confecţionarea artificiilor, a cărui detonare ar fi avut efectul exploziei unei butelii de aragaz.

Specialiştii Serviciului Explozivi de la IPJ Mehedinţi au deschis dosar penal pentru deţinerea de materiale pirotehnice fără drept, dosar aflat în primă fază cu autor necunoscut. Se fac cercetări pentru a se stabili dacă prezența „bombei artizanale” ar avea legătură cu vreun locatar sau cu alegerile de duminică.