Pus pe liber de PAOK Salonic, Ladislau Boloni (59 de ani) a semnat ieri un contract valabil pe un an cu echipa Al Khor, din Qatar, ocupanta locului 5 în sezonul trecut. Românul i-a luat locul francezului Alain Perrin, un nume cunoscut în Hexagon.

Tehnicianul originar din Târgu-Mureş se va lupta pentru titlu cu fostul rapidist Răzvan Lucescu (43 de ani), ajuns recent la El Jaish, echipa Armatei din Qatar.
Între Loţi şi familia Lucescu a existat mai mereu rivalitate. Pe când era selecţionerul tricolorilor, perioada 2000-2001, Boloni a refuzat să-l convoace la lotul naţional pe Răzvan (pe atunci portar la Rapid), motiv pentru tatăl Mircea să-i reamintească lui Loţi faptul că îi datorează afirmarea ca jucător la naţională.

De-a lungul carierei, Boloni a mai pregătit grupările Nancy, Sporting Lisabona, Rennes, AS Monaco, Al Jazeera, Standard Liege, Al Wahda şi Lens.
Cu Sporting, fostul mare internaţional stelist a reuşit eventul în Portugalia, iar cu Standard a luat titlul în Belgia.

Qatar va organiza turneul final al Cupei Mondiale din 2022 şi face investiţii masive în infrastructură, dar şi în aducerea de antrenori şi de fotbalişti străini.