Bolile cu transmitere sexuală, tot mai dese la persoanele în vârstă

Bolile cu transmitere sexuală, tot mai dese la persoanele în vârstă

Numărul persoanelor care suferă de boli cu transmitere sexuală s-a dublat în cazul celor cu vârste de peste 45 de ani, relatează BBC.

Studiile Agenţiei de Protecţie a Sănătăţii au arătat că întâlnirile pe Internet şi pastilele pentru disfuncţii erectile sunt vinovate pentru această situaţie. Astfel că, cele mai întâlnite boli sunt herpesul, sifilis, gonoree şi negi genitali.

Numărul bolilor cu transmitere sexuală a crescut şi în cazul tinerilor, dar şi în cazul persoanelor mai în vârstă, în ciuda campaniilor de sănatate care promovează sexul protejat.

Agenţia de Protecţie a Sănătăţii a luat în considerare persoanele care s-au prezentat la clinicile din Comitatele Centrale ale Angliei între anii 1996 şi 2003.

Marea majoritate a celor infectaţi erau tineri, peste 95% dintre pacienţii din 2003. Cu toate acestea, numărul celor infectaţi, cu vârste peste 45 de ani, a crescut în ultimii opt ani.

În total, 4.445 de infecţii au fost detectate în cazul persoanelor în vârstă, mai mult de jumătate dintre bolnavi fiind diagnosticaţi cu negi genitali. Al doilea diagnostic des întâlnit este herpes genital, o cincime dintre cei luaţi în calcul suferind de această infecţie.

"Strategiile de promovare a sexului protejat au avut ca target tinerii sub 25 de ani, însă studiile noastre au arătat că între timp a crescut numărul persoanelor infectat care au peste 45 de ani", a declarat doctorul Babtunde Olowokure de la Agenţia de Protecţie a Sănătăţii din Birmingham.

"Persoanele mai în vârstă care fie sunt singure, fie trec prin schimbări la nivelul relaţiilor amoroase, nu mai folosesc prezervativele considerând că riscul unei sarcini este de la această vârstă inexistent", a adăugat acesta, motivând această creştere a numărului infecţiilor.

(16:13)

Ne puteți urmări și pe Google News