Bogdan Olteanu, noul purtător de cuvânt al PNL

Bogdan Olteanu, noul purtător de cuvânt al PNL

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor şi coordonator al campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, este noul purtător de cuvânt al liberalilor, poziţie deţinută până în prezent de fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu. Fostul ministru al Justiţiei a fost ales provizoriu pe această funcţie doar pe perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Surse PNL au precizat că nu au existat contracandidaţi, iar scorul a fost de 15 la 9. Olteanu a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi coordonator al campaniei locale, precum şi a celei parlamentare.

Tăriceanu: Pentru Cluj, opţiunile se îndreaptă spre Nicoară

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la finalul BPC, că liberalii nu au decis candidatul pentru Primăria Clujului, dar a anunţat că toate opţiunile liberalilor se îndreaptă către Marius Nicoară, despre care a spus că este o persoană cu notorietate şi credibilitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Clujul e o miză importantă. La nivelul PNL vă pot spune că nu s-a luat o decizie, dar nu vă ascund că toate opţiunile, inclusiv a mea, dar şi ale colegilor mei, se îndreaptă către susţinerea unei candidaturi a lui Marius Nicoară, care este parlamentar de Cluj, a fost preşedinte CJ în 2004-2008. Este o persoană de notorietate, cu credibilitate, a demonstrat în fruntea CJ capacitatea de a promova, de a atrage proiecte de investiţii pentru Cluj. Cred că în momentul de faţă, este probabil cea mai cunoscută persoană care ar putea să candideze", a susţinut Tăriceanu, citat de Mediafax.

Dispută pentru şefia partidului

În vreme ce Călin Popescu-Tăriceanu este în vacanţă în America de Sud, în ţară lideri ai liberalilor, neacomodaţi încă cu opoziţia, se văd la şefia PNL. După Ludovic Orban care crede că actualul şef al partidului „nu mai poate“, un alt vicepreşedinte, Crin Antonescu, se vrea la cârma liberalilor şi cere congres extraordinar. Tăriceanu este apărat însă de apropiaţii săi, Eugen Nicolăscu catalogându-i drept „neghiobi“ pe contestatari, iar Bogdan Olteanu spune că ideea congresului este „la fel de inteligentă precum cea a anticipatelor“. Surse din partid au declarat că Delegaţia Permanentă dedicată organizării congresului ordinar al partidului va avea loc la începutul lunii februarie, cel mai probabil în data de 3 februarie.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 16:27

CITIŢI ŞI:

Liberalii se ceartă pentru scaunul lui Tăriceanu