Evenimentul Zilei > International > Bogații lumii au pus ochii pe țările ocolite de pandemie! Cât costă un pașaport
Bogații lumii au pus ochii pe țările ocolite de pandemie! Cât costă un pașaport

Bogații lumii au pus ochii pe țările ocolite de pandemie! Cât costă un pașaport

Țările ferite de coronavirus oferă diferite facilități oamenilor bogați pentru a-i determina să locuiască acolo.

Ţările ocolite de coronavirus au devenit o atracție pentru bogaţii lumii care îşi pot permite să cumpere paşapoarte pentru a se feri de pandemie în condiţii de neimaginat pentru un om simplu.

Afaceriștii care locuiesc în țările unde există crize sanitare cauzate de coronavirus pot scăpa de pericolul infectării cu acest temut virus. Ei pot să își cumpere un pașaport pentru una din țările unde există un număr foarte mic de cazuri de îmbolnăviri.

Asemenea țări au gândit o strategie pentru atragerea de investiții sau de creștere a turismului. Prețul unui asemenea pașaport nu este deloc mic, el variind în raport de durata călătoriei dar și de destinație.

Paşaportul statului Vanuatu, apreciat

Un paşaport foarte apreciat este cel al statului Vanuatu. Acesta este relativ simplu de procurat şi nu costă mult.

Documentul este eliberat într-o lună pentru un cec în valoare de 130.000 de euro. Paşaportul este foarte apreciat şi folositor oamenilor de afaceri care merg deseori în China. Documentul nu permite decât șederea timp de 6 luni cu ocazia unei vizite făcute.

Și Ciprul este foarte căutat, pe insula mediteraneeană cu 1,2 milioane de locuitori s-au înregistrat doar 1.000 de contaminări cu noul coronavirus. Pentru obţinerea unui paşaport cipriot, trebuie efectuate investiţîi imobiliare de două milioane de euro.

Ce facilitate oferă Olanda

Inclusiv Olanda a profitat de această oportunitate apărută din criză. Olanda oferă o „viză de aur” în schimbul unei investiţîi de 1,25 milioane de euro într-un start-up. Investitorul are posibilitatea că după 5 ani să fie naturalizat..

Criză turismului a obligat şi insulele din Marea Caraibelor să caute cu soluţii inedite. Santa Lucia a emis obligaţiuni fără dobândă şi paşaport gratuit. Pentru o investiție de 250.000 de dolari pe o perioadă de şase ani, se poate obţine al doilea paşaport pentru cineva apropiat.

Barbados îi atrage pe străini pe care i-a invitat să muncească de la distanţă pe insulă, cu o viză de un an., potrivit romaniatv.net.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: