Formaţia PAOK Salonic, echipa greacă pregătită de Laszlo Bölöni, a pierdut, aseară, categoric în faţa italienilor de la Udinese, scor 0-3.

Elenii obţinuseră în primul tur o remiză, scor 0-0, dar după ruşinea de aseară a fost eliminată din faza 16-imilor de finală ale Ligii Europa.

Ex-rapidistul Costin Lazăr a fost integralist la gazde, iar Gabi Torje nu a jucat la oaspeţi, nefiind inclus pe lista UEFA.

Italienii, aproape de linşaj

În ciuda înfrângerii severe, PAOK a existat pe teren. „Alb-negrii” şi-au creat ocazii de joc, au avut o bară şi au fost sancţionaţi cu un penalty inexistent.

Pentru italieni au marcat Danilo (6), Floro Flores (14) şi Domizzi (51-penalty).

25.000 de greci au făcut spectacol aseară. Fanii lui PAOK au cântat tot meciul, au aplaudat şi la 0-3, iar coregrafia a fost de Oscar. Peluza a desfăşurat un tricou uriaş în culorile alb şi negru, iar cantităţi mari de confetti au zburat pe pista care înconjoară terenul.

Grevă în fotbalul elen
După primul gol, grecii de la tribuna I au sărit să-i atace pe cei din Udine, care i-ar fi provocat prin modul ostentativ de a se bucura.


PĂTIMAŞI. Fanii greci nu ezită să facă vărsare de sânge pentru favoriți
FOTO: OCTAVIAN COCOLOŞ

Incidentul a fost aplanat repede. Spiritele s-au reaprins cu un minut înainte de pauză, atunci când oaspeţii au fost atacaţi cu brichete şi pungi cu seminţe, „ armele” ajungând chiar şi la masa presei.

În Grecia, campionatul va lua o pauză forţată la sfârşitul săptămânii. Blocajul a fost determinat de o grevă de proporţii, nemaiîntâlnită în fotbalul elen. Din pricina crizei financiare, guvernul de la Atena le-a impus cluburilor să taie din salariile fotbaliştilor.

În semn de protest, echipele şi liga au decis ca mâine şi duminică să nu aibă loc niciun meci în prima ligă.

În aceste condiţii, Laszlo Bölöni a plecat aseară în Franţa, acolo unde locuieşte familia sa, iar Costin Lazăr a revenit în România.
90 de minute
a jucat aseară mijlocaşul român Costin Lazăr pentru PAOK

Corespondenţă din Salonic