Echipa elenă de fotbal PAOK Salonic, antrenată de Laszlo Bölöni şi la care evoluează şi fostul rapidist Costin Lazăr, continuă să uimească în Liga Europa. După ce s-au calificat în primăvara europeană din postura de câştigători ai Grupei A, din care au mai făcut parte formaţii precum Rubin Kazan şi Tottenham Londra, grecii au remizat joi seară, scor 0-0, pe terenul italienilor de la Udinese. Loţi Bölöni (58 de ani) a acordat ieri un interviu pentru EVZ.

EVZ: Felicitări pentru remiza de la Udine. Aveţi prima opţiune pentru calificarea în "optimile" Ligii Europa?
Laszlo Bölöni:
Am obţinut un rezultat bun la Udine, dar nu putem spune că suntem favoriţi la calificare. Mai este de jucat un meci, iar şansele sunt în continuare egale. Încă nu este nimic decis.

Veţi disputa însă returul pe teren propriu şi veţi avea parte de o atmosferă incendiară creată de suporteri.
Publicul reprezintă un atu pentru noi. Avem suporteri deosebiţi, care ne susţin din primul şi până în ultimul minut, dar, chiar şi aşa, returul cu Udinese nu va fi deloc uşor.

Care e secretul rezultatelor bune obţinute de PAOK în acest sezon al cupelor europene şi de ce lucrurile nu merg la fel de bine şi în campionatul Greciei?

Nu este niciun secret. Rezultatele au venit în urma muncii jucătorilor, a concentrării şi, nu în ultimul rând, a valorii lor. Nu stăm tocmai rău nici în campionat, suntem pe locul trei în clasament, după Panathinaikos Atena şi Olympiakos Pireu. Ştiu că suporterii sau unii jurnalişti şi-ar dori să luăm campionatul, dar, în acest moment, nu cred că PAOK are forţa să câştige titlul.

Dar visaţi să jucaţi în finala Ligii Europa de la Bucureşti?

De visat, visează fiecare orice. Şi eu visez să câştig Liga Campionilor, să câştig Liga Europa, dar de la vis la realitate este distanţă mare.

ÎMBĂRBĂTARE   

Loţi l-a încurajat pe Gabi Torje şi i-a propus, în glumă, un transfer la echipa lui

Dacă mijlocaşul Costin Lazăr s-a aflat în primul "11" al lui PAOK în meciul de la Udine, internaţionalul Gabi Torje a fost doar simplu spectator, nefiind trecut pe lista UEFA a formaţiei italiene.

Loţi Bölöni ne-a precizat ieri că, înaintea jocului, a încercat să-i ridice moralul fostului dinamovist şi că i-a propus, în glumă, un transfer la PAOK.

Înainte de meciul cu Udinese, aţi spus că îl vreţi pe Gabriel Torje la PAOK. Aţi discutat acum cu italienii despre un eventual transfer?

M-am întâlnit cu Gabi Torje înainte de acest joc şi am stat de vorbă. Era trist, fiindcă e folosit destul de rar la Udinese, iar atunci i-am spus că îl iau la PAOK, iar aici o să joace meci de meci. A fost doar o simplă glumă, nu am discutat nimic cu italienii despre un transfer al lui Torje la echipa mea.

S-au rezolvat probleme financiare ale clubului? La un moment dat, s-a spus că echipa riscă retrogradarea şi excluderea din cupele europene, din pricina datoriilor mari.

Au existat unele probleme, dar acestea au fost mult mai mici faţă de cum au fost prezentate. S-a făcut prea mare tam-tam pe această temă. Lucrurile au evoluat în bine, conducătorii clubului au reuşit să reducă cheltuielile şi sunt convins că nu va fi nicio problemă cu obţinerea licenţei pentru sezonul viitor.

Vă aşteaptă duminică (n.r. – mâine) derby-ul local cu Aris Salonic. Pregătiţi special acest meci în care există mari orgolii?

Pregătirea specială constă, în primul rând, în odihnă. Încercăm să dormim puţin şi să ne refacem, deoarece nu e uşor să joci derby-ul cu Aris la doar câteva zile după o partidă din Liga Europa cu Udinese, care ne-a solicitat foarte mult.


PILON. Costin Lazăr (stânga) a evoluat bine cu Udinese, dar a încasat un „galben”, în minutul 66
FOTO: AP