Evenimentul Zilei > Actualitate > Boc vrea să aducă tinerii de la terase în sălile de lectură
Boc vrea să aducă tinerii de la terase în sălile de lectură

Boc vrea să aducă tinerii de la terase în sălile de lectură

Prim-ministrul Emil Boc speră ca prin lucrările la noul sediu al Bibliotecii Naţionale, tinerii să stea mai mult la sălile de lectură decât la terase.

"Sperăm să recâştigăm pasiunea pentru cultură a românilor. Sperăm, de asemenea, ca prin dotările pe care le are la dispoziţie, prin spaţiile generoase, prin infrastructura generală, să aducem tinerii de pe terase la bibliotecă", a spus astăzi Emil Boc, aflat în vizită la şantierul noului sediu al Bicbiotecii Naţionale, de pe Splaiul Unirii, alături de ministrul Culturii, Kelemen Hunor.
Boc s-a arătat dezamăgit că în ultima vreme bibiotecile au fost înlocuite de tineri cu terasele, cu televizorul, cu mall-urile. "Tinerii trebuie să revină şi în biblioteci, pentru că aici se formează cel mai bine pentru societate, nu la mall, nu în găşti de cartier, nu în alte activităţi, ci în activităţile culturale", a continuat şeful Executivului, citat de Agerpres.

Noul sediu al Bibliotecii Naţionale va beneficia de dotări tehnice moderne, valoarea proiectului ridicându-se la aproximativ 128 de milioane de euro, potrivit premierului. Termenul de finalizare a construcţiei este noiembrie 2011.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: