Evenimentul Zilei > Actualitate > Boc, Videanu, Vlădescu prevăd creşterea salariilor bugetarilor. FMI cere prudenţă
Boc, Videanu, Vlădescu prevăd creşterea salariilor bugetarilor. FMI cere prudenţă

Boc, Videanu, Vlădescu prevăd creşterea salariilor bugetarilor. FMI cere prudenţă

După Adriean Videanu şi Sebastian Vlădescu, premierul Emil Boc a dat din nou asigurări că salariile bugetarilor vor creşte din nou în 2011, la un nivel apropiat de cel înregistrat înainte de tăierea de 25% din luna iulie.

Mai precis, dacă statul va strânge suficient cureaua cheltuielilor publice şi va reuşi să restructureze sistemul bugetar, dacă economia îşi va reveni, atunci salariile bugetarilor vor creşte cu 10%.

"În 2011, salariile bugetarilor vor creşte în raport cu diminuarea pe care au suferit-o acum, de 25%. Dacă nu se acordă al 13-lea salariu, aşa cum există prevăzut, putem avea din start pentru 2011 o creştere a salariilor, în raport cu cele diminuate, cu 10%. În funcţie de succesul procesului de restructurare, vom putea să avem o creştere a salariilor în medie şi cu mai mult de 10%, şi vom vedea asta la sfârşitul procesului de restructurare", a declarat premierul Emil Boc, într-o intervenţie la postul public de radio.

Chiar dacă guvernanţii estimează că salariile bugetarilor ar putea fi majorate cu 7-10% anul viitor, şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat astăzi, la prezentarea concluziilor misiunii de evaluare, că România trebuie să ţină în frâu salariile bugetarilor.

Citiţi AICI mai multe informaţii despre concluziile misiuniii de evaluare a FMI.

Referitor la acestea, Emil Boc a declarat, la finele şedinţei de Guvern că pensiile de invalidate snt verificate, iar legea sistemului unitar de pensii va fi adoptată în această toamnă. De asemea, Boc a precizat că următoarea tranşă de la FMI va merge la BNR, pentru consolidarea rezervelor.