Boc se zburleşte la Preda, Udrea îl avansează

Boc se zburleşte la Preda, Udrea îl avansează

La o zi după ce Emil Boc, încurajat de garda veche a PDL, s-a zburlit la Cristian Preda, chemându-l să dea explicaţii la partid pentru criticile pe care i le-a adus, Elena Udrea a decis să-l recompenseze pe europarlamentarul reformist cu o funcţie nou-creată în filiala Bucureşti.

Într-o şedinţă care a avut loc astăzi în Modrogan 22, noua şefă de la Bucureşti le-a comunicat celor veniţi din vacanţă să-i afle planurile intenţia de a înfiinţa "zilele următoare" o comisie pentru atragerea de noi membri, al cărei şef va fi Preda.

Înainte de a fi învestit oficial în noua funcţie, europarlamentarul şi-a reglat ieri conturile şi cu Boc. În locul discuţiei promise cu tam-tam la partid, în faţa liderilor PDL, premierul l-a chemat la o întâlnire "amicală" de la care Preda a plecat spunând că de acum înainte va fi "mai prezent în organizaţia Bucureşti".

Premierul s-a dezumflat

Ne puteți urmări și pe Google News

Instalarea lui Cristian Preda în fruntea noii comisii a fost confirmată de Elena Udrea pentru EVZ. "Va fi condusă de Cristian Preda", a explicat şefa interimară a PDL Bucureşti.

Singura certitudine legată de această campanie de atragere de noi membri este însă că "se va derula şi în spaţiul on-line". În legătură cu momentul lansării, Udrea s-a limitat la o precizare vagă: "zilele următoare". În legătură cu restul echipei, a fost secretoasă: "Dânsul o coordonează, vor mai fi şi alţii".

Noile atribuţii au fost asumate de europarlamentar la numai câteva ore după o întâlnire "amicală" cu Boc. Discuţia dintre cei doi a venit ca o surpriză după ce, cu numai o zi înainte, premierul a mimat fermitatea în faţa liderilor PDL, cerând "invitarea" eurodeputatului, să le dea explicaţii la partid.

"Întâlnirea s-a desfăşurat în condiţii amicale. Am avut un schimb de opinii despre ce înseamnă guvernarea, despre relaţia cu partidele de opoziţie. Am aflat că unii nu iubesc deloc declaraţiile pe care le fac", a rezumat Preda discuţia.

În acelaşi timp, europarlamentarul a făcut un pas înapoi în legătură cu lecţiile publice pe care i le dădea lui Boc despre poziţionarea partidului din toamnă, anunţând în schimb că va fi "mai prezent în organizaaţia de Bucureşti".

Udrea nu i-a simţit lipsa lui Blaga

Tot astăzi, Udrea a anunţat "şi demararea unui audit organizaţional", implicâd un referendum al membrilor, cu reproşul subtil la adresa fostei conduceri Blaga- Negoiţă că, "în prezent, nu ştim care este situaţia acestora".

Vasile Blaga, ca şi majoritatea celor din cercul său, a lipsit însă din nou, aşa cum s-a întâmplat şi la prima întâlnire convocată de Udrea. Noua şefă a PDL Bucureşti nu a părut însă să le simtă lipsa.

"Mă bucur că se menţine acelaşi interes din partea colegilor care vin chiar dacă e vacanţă", a comentat la final Elena Udrea, la apelul căreia au răspuns în schimb lideri ca Anca Boagiu sau Sulfina Barbu, Răzvan Murgeanu ori ministrul educaţiei, Daniel Funeriu.