Boc îi "sancţionează" pe apărătorii lui Ridzi cu o dezbatere

Boc îi "sancţionează" pe apărătorii lui Ridzi cu o dezbatere

PDL-iştii care au votat în cazul "Ridzi" pe dos decât promiseseră public pot să stea liniştiţi. Emil Boc se eschivează când vine vorba de vreo sancţiune, dar "ameninţă"cu o dezbatere "foarte serioasă" pe tema imunităţii parlamentare. Mai mult, liderul PDL îi scoate vinovaţi şi pe liberali şi social-democraţi pentru votul din parlament.

"În primul rând, cred că avem nevoie la nivelul întregii clase politice de o dezbatere foarte serioasă cu privire la ceea ce ar trebui să mai însemne imunitatea parlamentară. Această decizie trebuie să ne vizeze pe toţi. Asta nu scuză ca, în particular, fiecare partid să-şi facă ordine şi să-şi stabilească propriile decizii. Vom avea o dezbatere foarte serioasă în PDL pe acest subiect şi în perspectiva congresului pe care îl vom avea, de a decide foarte clar ce facem în aceste situaţii", a declarat astăzi Boc.

Responsabilitatea şi votul secret

El a adăugat că pentru blocarea cererilor procurorilor în parlament "sunt la fel de vinovaţi PSD, PNL şi PDL, pentru că a fost un vot secret".

"În măsura în care are şi PDL o problemă, au şi celelalte două formaţiuni, care pe faţă declară una şi fac altceva. (...) Noi vom avea o discuţie în partid şi prefer în primul rând să am o analiză în partid, după care voi face declaraţiile publice", a mai spus Boc. Deputaţii au respins luni cererile procurorilor privind încuviinţarea percheziţiei electronice şi extinderea urmăririi penale a Monica Iacob Ridzi. PDL-iştii au contribuit şi ei, chiar şi prin absenţă,  la zidul făcut în jurul fostului ministrului al Tineretului şi Sportului. Între explicaţiile democrat-liberalilor n-a lipsit îmbolnăvirea bruscă înaintea votului. Deşi i-a criticat pentru atitudinea lor, preşedintele Traian Băsescu a declarat totuşi că înţelege "abordarea sentimentală" a PDL-iştilor.

Ne puteți urmări și pe Google News