Boc combate cu statutul tensiunile din PDL

Boc combate cu statutul tensiunile din PDL

După o repriză de reproşuri ale parlamentarilor la adresa miniştrilor, Emil Boc a fost "băgat în şedinţă", luni seară, şi de liderii conducerii centrale a PDL.

Intenţia premierului de a-i pune la punct pe răzvrătiţii PDL s-a transformat, susţin surse din partid, într-o dezbatere generală despre cine face mai rău partidului: Cristian Preda şi Sever Voinescu, sau miniştrii care dau semne de "independenţă" în guvern: Sebastian Vlădescu, Mihai Şeitan şi chiar Gabriel Oprea.

Pe de o parte, Boc s-a plâns că este atacat gratuit de mai nou-veniţii în PDL, care nu respectă disiplina de partid, fapt care ar duce prejudicii. De cealaltă parte o serie de lideri ai democrat-liberalilor, nemulţumiţi de scăderea din sondaje, au susţinut, potrivit surselor citate, că problemele vin de la guvern, unii miniştri cum ar fi Vlădescu, Şeitan sau Oprea făcând declaraţii care trag în jos partidul.

Peste toate acestea, Elena Udrea ar fi cerut să se ia o decizie în privinţa alegerilor din partid, după ce propunerea Sulfinei Barbu privind o conducere interimară nu a avut susţinere printre democrat-liberali. Nici după cinci ore de discuţii situaţia nu a fost tranşată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ca să împace pe toată lumea, Emil Boc a promis că până la începutul lui septembrie va face o analiză a prestaţiei fiecărui ministru, iar în privinţa alegerilor a spus că această chestiune ar trebui decisă după o încă analiză, la următoarea şedinţă a conducerii PDL.

Cât îi priveşte pe "disidenţii" partidului, şi în acest caz s-a amânat tranşarea situaţiei. Boc a preferat să mai dea un avertisment. "Orice demnitar al PDL care iese din limitele statului va suporta rigorile acestuia", a declarat el la finalul întâlnirii.