Boc: Acordul cu FMI va fi semnat peste 10-14 zile

Boc: Acordul cu FMI va fi semnat peste 10-14 zile

Premierul a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că România va semna acordul de împrumut cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia European peste 10-14 zile, iar prima tranşă din bani va fi acordată în luna mai.

El a precizat că în şedinţa de mâine Executivul urmează să fie aprobată scrisoarea de intenţie adresată FMI şi CE, după care le va fi transmisă.

"Mâine, în şedinţa de guvern, practic vom aproba conţinutul scrisorii de intenţie, scrisoare care va fi înaintată Comisiei Europene şi FMI, urmând ca după ce răspunsul va fi primit de FMI să fie semnat acordul de împrumut. Ca procedură, într-un interval de 10-14 zile urmează să primim răspunsul atât de la CE, cât şi de la FMI. În acele condiţii se va putea semna acordul de împrumut, urmând ca după aceea documentul să intre în bordul de lucru al UE şi cel al FMI undeva la începutul lunii mai, dată de la care practic şi acordul de împrumut va fi operabil, iar primele tranşe ar putea fi livrate României în luna mai", a spus Boc.

Delegaţia FMI la Cotroceni

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele Traian Băsescu a primit delegaţia FMI la Cotroceni pentru a discuta despre împrumutul pe care România urmează să îl acceseze.

Întâlnirea vine în contextul în care reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene părăsesc mâine România, după ce, timp de două săptămâni au făcut o evaluare a economiei româneşti, în vederea acordării împrumutului.

"Trebuie să admit că, în comparaţie cu ceea ce am spus în faţa Parlamentului, dumneavoastră aţi fost mult mai relaxaţi", a afirmat preşedintele Băsescu, referindu-se la expertiza şi cerinţele FMI legate de România.

Şeful statului a mai afirmat că " am siguranţa că această centură de siguranţă va ţine în echilibru economia românească".

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 18:40