Bobby Păunescu duce Mandragora la Paris

Bobby Păunescu duce Mandragora la Paris

Bobby Păunescu, producătorul filmelor “Moartea domnului Lăzărescu” şi “Aurora”, regizate de Cristi Puiu, a înfiinţat, la Paris, casa de distribuţie de film Mandragora International, care urmează să se ocupe atât de filmele româneşti, cât şi de proiectele internaţionale, anunţă site-ul screendaily.com.

Cunoscut datorită succesului înregistrat cu “Moartea domnului Lăzărescu” şi “Francesca”, primul distins la Cannes, în 2005, cu trofeul “Un Certain Regard”, cel de-al doilea premiat atât în Spania, cât şi în Marea Britanie, şi cu faima de a fi stârnit controverse puternice la Veneţia, Bobby Păunescu şi Mandragora International se vor prezenta în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, în selecţia oficială, în afara competiţiei, cu pelicula lui Andrei Ujică, “Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”. Dictatorul, o afacere

“Ceauşescu este cel mai bun proiect pentru început”, a declarat Păunescu pentru “Screen”, spunând, de asemenea, că este deosebit de încântat că filmul a fost încadrat în selecţia oficială.

Primul lungmetraj regizat de Bobby Păunescu a fost “Francesca”, povestea unei educatoare din România care caută un destin mai bun în Italia. Filmul a participat, anul trecut, în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia, unde a stârnit numeroase controverse, fiind acuzat de injurii aduse poporului italian. La scurt timp, a ajuns subiect în presă pentru scandalul în care a fost implicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alessandra Mussolini, deputată în Parlamentul italian, a protestat şi a cerut interzicerea filmului în cinematografele din Peninsulă, pe motiv că ar aduce injurii la adresa acesteia. Scandalul a ajuns în justiţie, însă românii au avut câştig de cauză. Echipă în formare Compania Mandragora International din Paris va fi condusă de către Ronald Chammah, iar ca director de vânzări a fost numit Berenice Vincent, care, anterior, a lucrat pentru compania Celluloid Dreams. Restul echipei va fi stability în toamnă, anunţă sursa citată, care adaugă că Bobby Păunescu este acţionar majoritar al companiei.

Păunesu spune că transferul la distribuţie este un proces firesc, iar Mandragora, compania-mamă de la Bucureşti, fondată în 2004 de Cristi şi Anca Puiu, s-a implicat în lansarea a numeroşi cineaşti români. “Putem spune că, în prezent, în România, există o piaţă a filmului. (Compania din Paris) va favoriza accesul la coproducţii, aşa că este un pas înainte cât se poate de firesc”, a declarat Bobby Păunescu, subliniind “vor lucra la 5-6 filme pe an, încercând să ne concentră, asupra acelor producţii care ne plac”.

În calitate de regizor, Păunescu intenţionează să realizeze o dramă cu titlul iniţial “Cheap Labour”, a cărei acţiune să se desfăşoare în Dublin.

"Este povestea unor oameni din toată Europa care au trăit în Irlanda în ultimii zece ani", a spus Bobby Păunescu.