Evenimentul Zilei > Actualitate > Noua BOALĂ a lumii moderne. LUPTA cu CIFRELE duce la afecțiuni GRAVE ale organismului
Noua BOALĂ a lumii moderne. LUPTA cu CIFRELE duce la afecțiuni GRAVE ale organismului

Noua BOALĂ a lumii moderne. LUPTA cu CIFRELE duce la afecțiuni GRAVE ale organismului

Doctorii anunță apariția unei noi boli cauzate de evoluția tehnologică. Specialiștii anunță că esti modalități de a contracara afecțiunea care ar face tot mai multe victime.

Dr. Carmel Harrington, din cadrul Sleep For Health's, a declarat că boala modernă denumită „ortosomnie” îi poate afecta pe cei care folosesc aplicaţii pentru monitorizarea somnului şi pentru fitness.

„Oamenii care folosesc aplicaţii de fitness devin obsedaţi de cifre. Este ca şi cum cineva ar merge 9.999 paşi într-o zi… dar vrea să facă 10.000 de paşi, pentru a atinge un obiectiv”, a declarat Carmel Harrington, potrivit Daily Mail.

Fenomenul este contraproductiv pentru oameni, deoarece anxietatea produce hormonii de avertizare, precum cortizolul şi adrenalina, care te vor ţine treaz”, a continuat Harrington.

De-a lungul timpului, dacă boala nu este tratată, o persoană poate deveni hiper-alertă şi se va confrunta cu insomnia. „Dacă ai fi într-un laborator, experţii ţi-ar verifica creierul, bătăile inimii, respiraţia, musculatura şi alţi factori, pentru a genera o imagine completă.

Tehnologia se bazează pe o medie. Nu te baza pe nişte cifre”, precizează Harrington. The Sleep Foundation recomandă un program de somn bine stabilit de 7-8 ore de somn în fiecare seară.

Ei mai sugerează ca oamenii să renunţe temporar la ceasurile din dormitor, pentru a nu număra „mental” orele de somn – şi astfel vor reduce anxietatea.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: