BMW a prezentat versiunea cu patru portiere a gamei Seria 6, o alternativă la Audi A7 şi Mercedes-Benz CLS

BMW a prezentat versiunea cu patru portiere a gamei Seria 6, o alternativă la Audi A7 şi Mercedes-Benz CLS

La nici doi ani după ce a fost propus ca şi concept, BMW Seria 6 Gran Coupe apare în versiunea dedicată producţiei de serie. Coupe-ul cu patru portiere de la BMW va oferi o alternativă pentru celebrul Mercedes-Benz CLS şi mai noul Audi A7. Vânzările vor debuta anul viitor.

BMW va avea, în sfârşit, un model pe care să-l propună ca alternativă la Mercedes-Benz CLS - coupe-ul cu patru portiere cu care marele său rival a inventat o nişă spectaculoasă.

Noul BMW Seria 6 Gran Coupe - prezentat aici în primele imagini oficiale - ar putea deveni, anul viitor, când va debuta comercial, cel mai mai frumos model din portofoliul producătorului din Munchen.

Noua versiune a Seriei 6 este mai lungă cu 11,2 centimetri decât coupe-ul (cu două portiere) şi cabrioletul gamei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Seria 6 Gran Coupe are 5,00 metri lungime, 1,89 metri lăţime, 1,39 metri înălţime şi un ampatament de 2,96 metri.

Perechea suplimentară de portiere oferă un acces îmbunătăţit către o banchetă mai amplă. Portbagajul are o capacitate de 460 de litri.

La debut vor fi disponibile trei versiuni: 640i (benzină, 3.0 litri, şase cilindri în linie, 320 CP), 650i (benzină, 4.4 litri, opt cilindri în V, 450 CP) şi 640d (motorină, 3.0 litri, şase cilindri în linie, 315 CP).

Toate motoarele sunt conectate la deja cunoscuta cutie de viteze automată cu 8+1 trepte. Cea mai puternică versiune va fi disponibilă şi cu sistemul de tracţiune integrală BMW xDrive.

BMW Seria 6 Gran Coupe va fi expus, în premieră mondială, la Salonul auto de la Geneva din luna martie a anului viitor.

Preţurile gamei vor fi cu aproximativ 2.500 de euro superioare versiunii Coupe (cu două portiere).