Evenimentul Zilei > Social > Blues în creierii munților. Cum ajungi acolo I FOTO
Blues în creierii munților. Cum ajungi acolo I FOTO

Blues în creierii munților. Cum ajungi acolo I FOTO

Nume cu greutate din blues-ul autohton vor concerta în 4 şi 5 august, în Munţii Poiana Ruscă, pe o culme încadrată la orizont de crestele munţilor Şureanu, Parâng, Retezat şi Ţarcu. Practic, publicul și artiștii sunt invitați la blues în creierii munților. Festivalul are loc la Ghelari, localitate la 18 km de Hunedoara, în Ţinutul Pădurenilor. Din Timişoara şi Cluj se ajunge aici în aproximativ 2h 45min, din Arad, în 3 ore, din Reşiţa, în 2h 20 min, Din Sibiu, în 1h 45 min, din Oradea, în 3h 45 min, iar din Bucureşti – în 5 ore şi jumătate.

Festivalul promovează conceptul „made in România”, toţi artişii care vor urca pe scenă fiind autohtoni. Ediţia actuală, a cincea, va fi deschisă de George Baicea, singurul chitarist român ales să cânte în deschiderea concertului lui Steve Vai, în 2010, la Bucureşti.” Împreună cu trupa sa, artistul abordează un gen blues-rock, cu influenţe din Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Albert Collins, Mike Stern, Frank Zappa sau Marcus Miller. Seara va continua cu pariul lui Mike Godoroja, trupa Dusty Ride, cea care a câştigat selecţia organizată în acest an pentru desemnarea trupei de debut care va concerta aici. Iar trecerea spre ziua de sâmbătă se va face printr-un tribut adus celebrei Beth Hart, de către Ana Maria şi trupa Cloud No.9”, transmit organizatorii.

Sâmbăta va începe cu un show în memoria lui Corneliu Stroe, adus chiar de către fiica sa, Roxana, împreună cu trupa ei, Foxy Lady. Alături de ei, vor mai urca pe scenă Liviu Marculescu, Elena Gatcin şi Marcian Petrescu, cotat în prezent drept cel mai bun muzicuțist de blues din România, cu un sunet și o prezență scenică de nivel european. Festivalul se va încheia cu show-ul „Diavolul și Robert Johnson”, pus la cale de Mike Godoroja şi invitatul special, actorul Eugen Cristea, împreună cu trupa Blue Spirit.

Biletul pentru o zi de festival va costa 30 de lei. În acest preţ sunt incluse şi locul de campare, loc de parcare şi intrare la piscina de pe domeniul pe care se va desfăşura evenimentul.