Blogul Principelui Radu Duda: "Casa Regală trebuie să susţină manifestările paşnice". Mesajul a ajuns şi pe Facebook

Blogul Principelui Radu Duda: "Casa Regală trebuie să susţină manifestările paşnice". Mesajul a ajuns şi pe Facebook

Principele Radu a publicat, pe blogul său personal, mesajul unui anonim care se semnează "MP, manifestantul paşnic". Anonimul este de părere că, în acest context economic, social şi politic, salvarea României este în mâna Monarhiei. Cu toate acestea, Casa Regală nu a transmis niciun mesaj în acest sens. În ultimele zile de protest, cartoane pe care era scris "Monarhia salvează România" s-au văzut printre manifestanţii care au venit în Piaţa Universităţii.

UPDATE: Manifestul anonim a apărut şi pe pagina de Facebook a acestuia, respectiv pe cele două conturi cu acelaşi nume: „Principele Radu“. Citiţi mai departe textul primit de Principele Radu.  "Deşi situaţia socială personală, sau cea materială nu sunt motivele pentru care am participat PAŞNIC la protestele Bucureşti, încă din 13 ianuarie (…BoldText pentru Serviciile care vă citesc blogul), am ales să fiu acolo alături de prieteni şi cunoscuţi, având certitudinea că mesajul nostru va avea efect la nivelul semenilor noştri.

Votul şi protestul sunt factori determinanţi ai libertăţii şi democraţiei, motiv pentru care am participat la proteste, nu doar din indignare faţă de situaţia actuală a ţării, dar mai ales din obligaţia civică şi cetăţenească, pe care cu toţii trebuie să o îmbrăţişăm şi pe care trebuie să o întărim cu orice preţ. Am participat pentru a susţine acele voci care au avut demnitatea de a se face auzite, în speranţa că această populaţie se va trezi pentru câteva clipe şi va realiza posibilitatea de a acţiona unitar în fata distrugerii ţării şi probabil a ultimei ocazii de a redeveni un popor, oricât de săraci şi îndepărtaţi am fi de adevărata noastră identitate istorică.

Am numărat între protestatarii din Piaţa Universităţii suficienţi infiltraţi ai mai multor servicii secrete, nenumăraţi huligani instigatori şi “infantili’, iar jandarmii, după ce ne-au iritat prin prezenţa ostilă, ne-au alergat ca pe ovine şi ne-au gazat că pe şobolani, în egală măsură. În apărarea jandarmilor pot spune doar că nu au intervenit violent decât atunci când s-au răsfirat cei vârstnici. Ne-am regăsit aşadar încercuiţi în mod bine organizat de jandarmi şi gazaţi din plin, în ciuda numeroşilor agenţi infiltraţi care puteau separa 30 de “ultrasi” oligofreni de alte sute de protestatari PAŞNICI. Neavând experienţe anterioare cu jandarmii am avut surpriza să constat că acele gaze lacrimogene chiar sunt lacrimogene… al naibii de lacrimogene.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fără a zăbovi asupra provenienţei huliganilor, modul lor de organizare şi incapacitate suspecta a jandarmeriei de a-i prinde până dincolo de Piaţă Unirii, concluzia este simplă: cu cât protestatarii PAŞNICI sunt mai puţini şi uşor divizibili, cu atât mişcarea lor justa va fi mai uşor de sabotat. Nimic mai simplu. Cel puţin apreciem faptul că de această dată nu s-au împărţit bastoane intelectualilor şi nici instituţiile nu şi-au mai dat foc la autocare. Sau poate şi-au ieşit din mâna de la ultima mineriada, fiind conduşi în mod neprofesionist de viermi numiţi politic, cu/fără diplomă de Bacalaureat, dar doctoranzi în Drept, fiind ferm convinşi că acesta se referă la mână cu care îşi salută superiorii/stăpânii.

Consider rezultatele generale ale protestelor PAŞNICE din ultima săptămână ca fiind bune şi chiar încurajatoare, la nivelul întregii ţări, chiar dacă prezenţa scăzută a participării nu poate fi trecută cu vederea.

Totodată cred că dacă această populaţie nu va reuşi să se mobilizeze în număr tot mai mare şi PAŞNIC în perioada imediat următoare şi în ciuda sezonului rece, atât de fatidic de-a lungul istoriei noastre, atunci denaturarea mesajului nostru va fi tot mai uşoară prin mijloce deja trăite experimentate de-a lungul ultimilor 60 de ani. Violentele provocate şi amplificarea acestora vor conduce la intimidarea celor care au stat acasă şi descurajarea celor care au participat deja ÎN MOD PAŞNIC.

Îndrăznesc să consider că Majestatea Sa Regele şi Principesa Moştenitoare, prin Casa Regală trebuie să susţină MANIFESTĂRILE PAŞNICE ŞI DEMOCRATICE, îndemnând la libera exprimare şi coagularea cugetărilor noastre. Îndemnul la nonviolenta trebuie adresat atât protestatarilor cât şi instituţiilor de ordine publică, pentru că acestea din urmă să conştientizeze că va exista viaţă în România şi după Băsescu, sau cel puţin aşa speram cu toţii.

Sunt realmente îngrijorat de capacitatea incredibilă de resemnare a semenilor noştri, mai ales în perspectivă posibilităţii repetării fraudei electorale din ‘46. Cu fiecare zi ce trece ne este vândută tara de sub picioare şi vorbind cu oamenii simplii constat incapacitatea de a înţelege acest simplu fapt. Cred totuşi că vom reuşi cu toţii să înţelegem că dacă nu protestăm împreună şi demni, atunci lent, dar sigur, vom sista a mai exista pierind în linişte acasă, unii de boală, alţii de ură, dar cu toţii înhămaţi aceluiai sfârşit, cândva votat.

Cerându-vă iertare pentru modul de exprimare căruia nu i-am putut rezista, Încă roman, încă acasă, dar mai ales în stradă, Cu stimă, M.P. (MANIFESTANT PAŞNIC)" Credeţi că ar trebui să se implice Casa Regală în proteste? Câteva comentarii de pe Facebook la mesajul apărut pe blogul principelui Radu: Ionel Păun: „Monarhia constituţională este una din cele mai bune soluţii în momentul de faţă şi în viitor!" Sabin Andrei Bocioroagă: Ce repede uităm ce a făcut Mihai. Ne-a dat ruşilor, şi-a negociat dur abdicarea. Şi-a vândut titlul prinţului Charles. Dacă suntem atenţi, Casa Regală din care face parte nu îi mai recunoaşte numele regal. Din cauza «regelui» am căzut pradă comunismului. Oricum cădeam, dar nici măcar nu ne-am împotrivit. Regele a trăit bine după abdicare, românii nu."

CITIŢI ŞI:

  • Află de ce a renunţat Regele Mihai să mai meargă la slujba de Crăciun
  • Reacții la discursul Regelui Mihai: Boc voia să fie alături de Armată, Toader acuză PSD de ipocrizie
  • DISCURS INTEGRAL. Regele Mihai I în Parlament: "România, o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri"