Evenimentul Zilei > Actualitate > Blender sau mixer? Care sunt diferențele?
Blender sau mixer? Care sunt diferențele?

Blender sau mixer? Care sunt diferențele?

La prima vedere, un blender și un mixer par sa aiba cam aceeași funcție. Cu toate acestea, există câteva diferențe cheie în ceea ce privește aceste electrocasnice atât de utile. În primul rând, un blender și un mixer au funcții primare total diferite. Un blender are scopul de a mărunți alimente solide și de a le mixa, având nevoie de o cantitate de lichid, în timp ce un mixer este utilizat pentru a amesteca mai multe lichide într-unul singur.

Atât un blender cât și un mixer au un rol foarte important în bucătărie și deși se utilizează pentru lucruri diferite, pot fi, în unele cazuri, utilizate pentru același scop. Vom utiliza un blender pentru smoothie-uri, piureuri și sosuri sau dips. Un mixer îl vom utiliza pentru compoziția de tort, pentru a bate ouăle și pentru a face piure de cartofi. Iar pentru înghețată sau aluat de clătite putem să le utilizăm pe oricare dintre acestea.

Când să utilizezi un blender?

În sensul cel mai general, un blender transformă un solid în lichid. Blenderele au motoare foarte puternice, iar acest lucru le face să fie unelte excelente atunci când avem nevoie să zdrobim sau să tăiem în bucățele alimente solide sau gheață. De exemplu, pentru un smoothie, un blender este cea mai bună opțiune. Este suficient de puternic pentru a zdrobi gheața și fructele și pentru a le mixa împreună. De asemenea, sunt foarte faine pentru prepararea diverselor dip-uri, precum guacamole. Puteți inclusiv să preparați milkshake-ul preferat utilizând blender.

Există situații când nu trebuie, sub nici o formă, să utilizați un blender. Dacă trebuie să bateți ouăle spumă sau să faceți piure de cartofi, un blender va fi prea puternic pentru oricare dintre acestea. Ouăle nu vor avea consistența potrivită, iar piureul de cartofi va fi ca lipiciul. În aceste situații un mixer este mai bun.

Când să utilizezi un mixer?

Când vine vorba despre prăjiturile și deserturile preferate, un mixer este instrumentul esențial. Acesta îți permite să prepari aluaturile și compozițiile și sunt mai gentile față de blendere. În loc să zdrobească alimentele, un mixer le amestecă ușor în cea mai fină formă posibilă. Fie că prepari frișcă, cremă, aluat de tot sau bați ouăle, vei avea nevoie de un mixer. De asemenea, ca și în cazul unui blender, nu poți utiliza un mixer pentru anumite preparate. Un mixer nu este suficient de puternic pentru a prepara un smoothie sau o supă cremă și nici nu poate zdrobi gheață.

Când le putem utiliza pe amândouă?

Surprinzător, există momente în care putem utiliza atât un blender, cât și un mixer. Oricare dintre acestea îți vor oferi un rezultat la fel de bun. De exemplu, poți mărunți pui atât cu un mixer, cât și cu un blender. Deși mixerele nu sunt ideale pentru a mărunți mâncare, carnea de pui este suficient de moale pentru a utiliza un mixer. Ambele electrocasnice pot fi utilizate pentru a prepara unt acasă. Un alt lucru pentru care le puteți utiliza pe amândouă este înghețata. Cu oricare dintre acestea două, înghețata va ieși la fel de gustoasă. Ce este mai important este să înțelegeți scopul fiecărui produs în parte.

Dacă îți este greu să îți dai seama când trebuie să utilizezi un blender și când trebuie să utilizezi un mixer, te poți gândi în acest fel: dacă zdrobești alimente solide, ai nevoie de un blender; dacă combini alimente pentru a le omogeniza, ai nevoie de un mixer.

Tipuri de blendere

Există două tipuri de blendere din care puteți alege:

Blender de mână – versatil, ușor de utilizat, are nevoie de un bol separat.

Blender de masă – mai mare, de sine stătător, include bol.

Tipuri de mixere

La fel ca și în cazul blenderelor, există și două tipuri de mixere:

Mixer de mână – versatil, ușor de utilizat, are nevoie de un bol separat.

Mixer de masă – mai mare, de sine stătător, include bol.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: