Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost ieri la Parchetul General pentru a da detalii despre ultimile întâlniri pe care le-a avut cu amicul său, Codruţ Marta. La ieşirea de la audieri el a explicat că nu ştie unde ar putea fi acesta.
"Sper să se afle undeva, să fie sănătos şi să se întoarcă acasă", a spus Blejnar. El a precizat că nu ştie dacă au apărut elemente noi legate de dispariţia lui Marta."Când eşti chemat la secţia de urmărire criminalistică, te poţi gândi şi la ceva rău", a comentat Blejnar.
Cei doi sunt cercetaţi în două dosare penale, deschise la DNA şi la DIICOT- Braşov, privind restituiri ilegale de TVA şi protecţia unor oameni de afaceri. Pe numele lui Marta a fost emis un mandat internaţional de arestare.
Fostul şef de la ANAF a precizat că Marta nu avea datorii care să-l fi determinat să se ascundă şi nici vicii precum jocurile de noroc.
"Mă întreb cum a dispărut un om când este monitorizat de toată lumea în dosarul pe care îl avea la DNA. Sper din tot sufletul să fie găsit, din mai multe motive. În primul rând, este prietenul meu, iar aşa va putea să-şi dovedească nevinovăţia", a spus Blejnar.
CITIŢI ŞI:

  • RĂPIRE, FUGĂ SAU ASASINAT? Misterioasa dispariţie a lui Codruţ Marta
  • DOSARUL CONTRABANDEI CU PETROL. Fugarul Marta conducea Fiscul de la Londra. VEZI DISCUŢII INCENDIARE 
  • Codruţ Marta. Povestea unei arestări care nu a avut loc
  • Sorin Blejnar, citat la DNA în dosarul contrabandei cu petrol