Evenimentul Zilei > Actualitate > Blaga: Contestaţia USL la CCR privind referendumul este puerilă
Blaga: Contestaţia USL la CCR privind referendumul este puerilă

Blaga: Contestaţia USL la CCR privind referendumul este puerilă

Preşedintele PDL, Vasile Blaga a catalogat drept "puerile" argumentele în baza cărora PSD şi PNL ar urma să sesizeze Curtea Constituţională, mai exact boicotarea votului şi numărul celor înscrişi pe listele de alegători.

"Rog USL să înţeleagă măcar în ceasul al 12-lea voinţa şi să respecte legile şi Constituţia. Pot să văd că liderii USL, domnul Ponta şi domnul Antonescu, sunt într-o mare dificultate şi că unii foarte apropiaţi lor din propriile partide fac cele mai năstruşnice declaraţii de ce ar trebui luat în considerare de Curtea Constituţională, vorbesc de cetăţeni români. Un singur lucru trebuie luat cu adevărat în seamă: voinţa poporului", a declarat Vasile Blaga.
Datele recensământului, validate la sfârşitul lunii septembrie
Preşedintele PDL a susţinut că datele recensământului vor fi validate la sfârşitul lunii septembrie.

"Ori datele actualului recensământ vor fi validate, conform calendarului, în 20 septembrie, trimestrul III din 2013, şi la recensământ, dacă nu au aflat, este vorba de cetăţeni români cu domiciliu stabil în România. (…) În condiţii corecte, ministrul de Interne a transmis BEC şi Curţii Constituţionale numărul de alegători români înscrişi în liste", a spus  Vasile Blaga.
Liderul PDL a mai adăugat că nu consideră că USL va încerca să tragă de timp prin convocarea plenului reunit al Parlamentului pentru a lua act de decizia CCR cu privire la referendum, dar, în caz contrar PDL va cere convocarea şedinţei.

"O vom convoca noi, dar nu cred că vor face acest lucru. Uitaţi-vă numai la declaraţiile liderului grupului socialist din Parlamentul European. Domnul Swoboda a revenit  într-un interviu şi cere PSD să respecte regulile şi să recunoască rapid rezultatele votului popular. Asta vom face şi noi’, a mai spus  Vasile Blaga.
Coabitarea USL cu Traian Băsescu, posibilă şi necesară
Vasile Blaga a mai declarat, marţi, că o coabitare între USL şi Traian Băsescu este posibilă şi necesară în actualul context din România.

"Eu cred că este şi posibilă, dar mai ales este necesară. Este necesară o coabitare între principalele forţe politice în Parlament, o coabitare între instituţiile statului, în principal între preşedinte şi Guvern", a spus Vasile Blaga.
CITIŢI ŞI:

  • BPN al PDL se reuneşte marţi pentru a analiza rezultatele referendumului

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.