Evenimentul Zilei > Actualitate > Blaga: „Trebuie sa vedem ce suport popular avem”
Blaga: „Trebuie sa vedem ce suport popular avem”

Blaga: „Trebuie sa vedem ce suport popular avem”

"Evenimentul zilei": Prin decizia PD s-a semnat actul de deces al Aliantei D.A.?

Vasile Blaga: Nu, nici pe departe. De altfel, in protocolul Aliantei nu exista nicio astfel de prevedere, ci doar prevederi obligatorii in ceea ce priveste candidaturile pe liste comune la alegerile parlamentare.

El n-a oprit nici alegerile pe liste comune sau separate la localele din 2004 si nici alegerile pe liste comune sau separate la alegerile la partialele de dupa 2004. Deci, din acest punct de vedere nu este nici cea mai mica problema.

PD a fost foarte clar ca va ramane la guvernare, deci nu e niciun altfel de obiectiv. Dimpotriva, noi spunem ca respectam, credem noi, absolut toate dorintele principalelor doua partide din Alianta.

Era vorba, la un moment dat, in urma cu un an-doi, despre fuziune intre cele doua partide. Tariceanu a fost foarte clar ca nu poate avea loc o fuziune pentru ca apartinem unor familii politice diferite.

Si asta e adevarat. Credem ca astfel eliminam orice fel de posibilitate de cearta dintre cele doua partide. Pentru ca am declarat azi explicit: principalul competitor al PD este PSD.

Totusi, in virtutea aceluiasi protocol al Aliantei, PNL v-a cerut, la un moment dat, ca un gest de bunavointa, participarea pe liste comune la PE. Cum vedeti relatiile dintre PNL si PD in perioada pana la alegerile europene si dupa?

Nici nu exista cel mai mic motiv sa nu se imbunatateasca, nu sa ramana aceleasi. Deci ce gest de bunavointa, in ce sens bunavointa, eu n-am auzit de asa ceva. De unde ati auzit ca ne-au cerut un gest de bunavointa noua, in ce sens?

A fost o discutie in vara anului trecut…

Eu n-am auzit de o astfel de discutie, ci am vazut un alt fel de discutii si pozitii in ultimele zile. Deci, inca o data, noi nu vedem nicio dificultate de a discuta cu colegii nostri, iar decizia de azi nu este una luata vizavi de un procent pe care il avem unii in fata altora, ci, dimpotriva, e o decizie care tine cont efectiv de apartenenta noastra politica la doua familii distincte.

Si lucrul asta este explicit spus de colegii nostri. Si domnul Watson la Revelion… Si a fost mandru si ma bucur pentru el ca a fost mandru de buna reprezentare pe care o au in Romania liberalii europeni. Doresc PNL-ului sa invinga, la randul sau, principalul nostru competitor, PSD-ul.

Castiga sau pierde PD prin aceasta decizie?

PD este un partid demn si, inainte de orice, a decis sa aduca plusul sau la cel mai puternic grup european care este Partidul Popular European. Pentru ca in tot parcursul de aderare acesta ne-a ajutat enorm.

Si atunci, obligatia noastra este de a intari acest grup parlamentar. Pe de alta parte, PD, pana la urma, are obligatia sa vada care este suportul popular pe care se sprijina. Si, repet, intr-o confruntare cu PSD, nu cu PNL.

Credeti ca ati facut un serviciu PSD?

Nu vedeti ce e de trei zile in casutele postale ale romanilor? E transmis de PSD: PD este principalul nostru inamic.

Colegii dumnevoastra din Alianta spun ca a contat si pozitia presedintelui Traian Basescu in luarea acestei decizii.

Nu raspund niciunei astfel de pozitii a colegilor… Care sunt colegii aia din Alianta?! Nici nu ma intereseaza… Nu ma intereseaza pozitiile lor, ma intereseaza pozitiile PD.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: